Thom Browne predstavlja prvu couture kolekciju u Parizu
Thom Browne predstavlja prvu couture kolekciju u Parizu

Thom Browne predstavlja prvu
couture kolekciju u Parizu

Reklo bi se da je prethodna godina bila zaista burna kako za samog Thoma Brownea, tako i za njegov istoimeni brend – od svojevrsne parade modela na menswear reviji za sezonu spring/summer 23 koji su nosili mikro suknje i mnogo tvida, preko imenovanja za predsednika Saveta modnih dizajnera Amerike (CFDA), pa sve do parnice sa adidasom. Nastavljajući niz Thom Browne se našao na ovogodišnjoj listi dizajnera koji će predstaviti svoju (prvu) haute couture kolekciju tokom modnog kalendara u Parizu. Na ovaj način Browne ujedno proslavlja i 20 godina postojanja luksuznog brenda.

Bespogovorno tvrdimo da američkom dizajneru nisu nepoznanica konceptualni dizajni, velike pariske revije koje više liče na predstave nego na puko prikazivanje odeće, kao ni rad sa luksuznim materijalima. Ekstravagantnosti nikada nije manjkalo kada je u pitanju Thom Browne. Po čemu će se onda ova kolekcija razlikovati od ostalih? U intervjuu za magazin Vogue, Browne naglašava da će i ovoga puta na isti način pristupiti kreativnom procesu, ali da će se pobrinuti da „svaka pojedinačna ideja i komad budu vredni prikazivanja tokom ove nedelje mode“.

Iako Browne neće biti prvi američki dizajner koji će na pariskoj nedelji mode predstaviti couture kolekciju, svakako je prvi koji će to učiniti dok se nalazi na poziciji predsedavajućeg CFDA.

Zvaničan datum prikazivanja kolekcije još uvek nije poznat.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori