Nike x Jacquemus: Stigle su J Force 1
Nike x Jacquemus: Stigle su J Force 1

Nike x Jacquemus: Stigle su J Force 1

Izmenjeno: 31. maja 2023.

The devil works hard, but Simone Porte works harder. Samo par dana nakon što je najavljena nova Nike x Jacquemus kolaboracija, model patika osvanuo je na zvaničnom Instagram profilu francuske kuće. Kako navodi, J Force 1 predstavljaju svojevrsni amalgam dva Nike modela – Air Force 1 sa elementima ACG Terra. Patike će biti dostupne od 13. juna na zvaničnom sajtu. Dakle… cop or drop?

@jacquemus
@jacquemus
@jacquemus
@jacquemus

Nike je, izgleda, rešen da ponudi što je više moguće novih verzija čuvenog modela Air Force 1. Nakon (ne tako uspešne) kolaboracije sa Tiffany & Co, američki sportski brend nove nade polaže u saradnju sa modnom kućom Jacquemus.

Ipak, kako je najavljeno u kratkom Instagram Reel-u, Simon Porte planira da ponudi svoju interpretaciju ovog klasičnog modela, te će se njegov zvati J Force 1, opisan kao “sofisticiran komad obuće u duhu AF1”. Kako pomenuti video ne otkriva mnogo više od toga, ostaje nam da sačekamo još neko vreme pre nego rezultat ova kolaboracije ugleda svetlost dana.

Jacquemus već godinama predstavlja svoje kolekcije van sezonskih nedelja mode, pa je teško znati kada će ova za proleće 2024. biti spremna – ali je nestrpljivo čekamo.

Ovo je druga saradnja dva brenda. U okviru kolekcije za jesen/zimu 2022, Jacquemus je prošle godine prvi put predstavio komade nastale udruženim snagama sa Nike-om, inspirisane (teniskim) komadima koje je ovaj sportski brend imao u prošlosti, kao i njihovim kampanjama iz 90-ih. Simon je tada rekreirao u svom maniru – i prepoznatljivoj Jacquemus paleti – Nike Air Humara (koje se još uvek nalaze na našoj listi želja). Model patika najpre je predstavljen u dve boje u okviru Le Papier kolekcije, a zatim su se pojavile u pink nijansi za Neve kolekciju.

Foto: Instagram (@nike / @jacquemus)

Učitati još
Zatvori