Tenniscore jači nego ikad: Lacoste i Sporty & Rich predstavili zajedničku kolekciju
Tenniscore jači nego ikad: Lacoste i Sporty & Rich predstavili zajedničku kolekciju

Tenniscore jači nego ikad: Lacoste i Sporty & Rich predstavili zajedničku kolekciju

Ako ste mislili da je tenniscore na izdisaju, ovde smo da vas razuverimo. Iako su Jacquemus i Miu Miu svoje prve kolekcije inspirisane belim sportom predstavili još prošle godine, ovaj estetski trend se nastavlja u punom jeku. Letnja sezona velikih teniskih turnira se bliži – Roland-Garros počinje kroz koji dan, a ubrzo zatim sledi nam i najprestižniji od svih, Wimbledon. Sada kada su LacosteSporty & Rich najavili zajedničku kolekciju, nema sumnje da ovog leta nosimo isključivo teniske suknjice – i to van terena.

Sporty & Rich ovog proleća već je lansirao kolekciju komada inspirisanu upravo ovim sportom. Fotografijama mladih sestara Williams, koje su nesumnjivo (modne) ikone tenisa, hintovali su retro siluete i dodatno doprineli jačanju onoga što smo prozvali tenniscore-om. Međutim, na njihovim kanalima društvenih mreža nastavile su da se nižu fotografije drugih velikih imena teniske istorije. I onda je kreativna direktorka sportwear brenda, Emily Oberg, na svom profilu podelila novosti – stiže kolaboracija sa francuskom kućom Lacoste.

S obzirom da je Lacoste nedeljiv deo teniske istorije, onda je ova saradnja bila logičan naredni potez. Francuski brend ove godine slavi 90. rođendan, a doživljava i svojevrsnu rezurekciju u pop kulturi, sa jedne strane zahvaljujući oživljenom trendu, ali i kreativnim, odnosno marketinškim potezima. Nedavno je lansirana kolaborativna kampanja sa streaming platformom Netflix. Tako je čuveni krokodil na pojedinim modelima patika i drugih komada bio odeven u kostime nekih od najpoznatijih likova iz Netflixovih projekata.

Foto: Sporty & Rich

Učitati još
Zatvori