Adidas je zvanično prekinuo partnerstvo sa Kanye Westom
Adidas je zvanično prekinuo partnerstvo sa Kanye Westom

Adidas je zvanično prekinuo
partnerstvo sa Kanye Westom

Vest o kojoj se dugo nagađalo u modnim krugovima napokon je dobila svoj epilog u vidu formalne zvanične potvrde. Adidas je i službeno prekinuo partnerstvo s Kanyeom Westom. Povod tome bilo je reperovo kontroverzno ponašanje, koje je uspešni brend doveo u žarište kritika.

U saopštenju kompanije je navedeno kako su Kanye-ovi postupci i komentari neprihvatljivi,ali i puni mržnje. Ujedno, oni krše osnovne vrednosti kompanije kao što su različitost i inkluzivitet i uzajamno poštovanje.

Raskidanje partnerstva dovešće i do prekida proizvodnje svih proizvoda marke Yeezy. Premda je na tržištu nedavno predstavio nove modele, adidas će zaustaviti adidas Yeezy brend u roku od odmah.

Iako je u pitanju jedna od najuspešnijih modnih saradnji u istoriji, Adidas nije želeo da trpi ispade svog partnera i konstantne osude javnosti. Kompanija će zasigurno zbog ove odluke imati velike gubitke, ali u ovako kriznim situacijama to postaje sekundarna stvar.

Takođe, ovo nije jedini modni prekid koji je zadesio slavnog muzičara. Modna kuća Balenciaga prethodno je objavila kako više neće sarađivati sa reperom, sa kojim je radila kolekcije za high street brend Gap. Ovaj prekid je iniciran još početkom septembra, kada je reper izner niz optužbi na račun spomenutog brenda.

Zatim, sa Kanyeom više ne želi da saradjuje ni magazin Vogue. Glavna urednica Anna Wintour odluku je donela nakon njegovog antisemitskog ispada na Twitteru. Ovim potezom su odlučili preneti poruku kako je govor mržnje potpuno neopravdan, i da ga se nikako ne sme tolerisati.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori