Najavljena moguća saradnja AC Milan i modnog brenda Off-White
Najavljena moguća saradnja AC Milan i modnog brenda Off-White

Najavljena moguća saradnja AC Milan i
modnog brenda Off-White

Italijanski fudbalski klub serije A u potrazi je za novim style partnerom s obzirom da se krajem godine saradnja AC Milan i modne kuće Harmont & Blaine završava. Ako je verovati italijanskim medijima na mesto napuljskog brenda dolazi ni manje ni više nego Off-White. Luksuzni brend Virgila Abloha bio bi zadužen za garderobu koju bi Zlatan Ibrahimović i njegovi saigrači nosili van terena.

Ovo nije jedinstveni primer saradnje fudbalskog kluba i prestižnog modnog brenda. Dior je prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Paris Saint-Germain. Ubrzo nakon toga najtraženiji igrač PSG-a Kylian Mbappé postaje ambasador Maison Diora. Tu nije kraj, još jedan milanski fudbalski klub ukstio je ruke sa luksuznom modnom kućom. Italijanski brend Moncler postao je style partner fudbalskom klubu Inter. Moncler je kreirao kolekciju od petnaest komada ready-to-wear odeće koju nosi cela prva postava italijanskog tima, kao i glavni trener Simone Inzaghi. 

Početkom juna stigla nam je vest i o dvogodišnjem partnersvu dva italijanska giganta. AC Roma za style partnera odabrala je modnu kuću Fendi. Kolekciju namenjenu za nošenje van terena dizajnirala je Silvia Venturini Fendi, ćerka Anne Fendi jedne od devet Fendi sestara koje su nasledile porodični biznis. Ostajemo još kratko u Italiji gde se nalazi fudbalski klub Venezia koji je proglašen za most fashion klub. Njihove kolaboracije prevazile sportsku odeću, te se saradnja proširila i na kolekciju kupaćih kostima u produkciji venecijanskog brenda Lido. Nismo zaboravili ni napadača Manchester Uniteda. Engleski igrač Marcus Rashford započeo je partnerski odnos sa modnom kućom Burberry i to sa plemenitim ciljem. Ovom kampanjom stavljen je fokus na osnaživanje mladih i finansiranje omladinskih centara širom Ujedinjenog Kraljevstva, kao i obezbeđivanje finansijske podrške dobrotvornim organizacijama.

Učitati još
Zatvori