Dionysus Experience ’23: Savršen vikend plan koji spaja vina & hajking
Dionysus Experience ’23: Savršen vikend plan koji spaja vina & hajking

Dionysus Experience ’23: Savršen vikend plan koji spaja vina & hajking

Lagani hajking kroz vinograde, trčanje ili vožnja bajsa, degustacija vina na najmanje tri vinska point-a i summer party sa najlepšim zalaskom sunca i pogledom na vinograde, kao nagrada za pređeni put, zvuči kao savršen vikend plan.

Ako su vam dosadili klasični vinski sajmovi i saloni vina – imamo dva sjajna / i drugačija / predloga – Wine Garden u Botaničkoj bašti koji sa nestrpljenjem i ove godine iščekujemo, o čemu smo već pisali i totalno neobičnu manifestaciju koja, polako ali sigurno postaje tradicionalna, te je nećemo propustiti ni ove godine. Reč je o Dionysus Experience eksluzivnom događaju koji vodi u božanstvenu vinsku avanturu koja spaja vina & hajking.

Tragom vina, upuštate se u avanturu u kojoj ste aktivni, u kojoj istražujete nova vinska podneblja, isprobavate autentične ukuse i upoznajete drugačije ljude. Kako smo prošle godine zajedno s njima proveli vikende za pamćenje, tako nam je već posle prvog događaja, ova manifestacija postala jedna od omiljenih. Razlozi su očigledni – priroda, vino, dobra ekipa & party.

vina & hajking

It’s wine o’clock

Dakle, sve počinje iz podnožja. Postoji tačka okupljanja i vreme polaska. Zatim sledi start. Aktivnom vinskom rutom prvo se prolazi kroz prelepe vinograde, šeta, trči ili vozi bicikl – izbor je na vama. Na tom putu, od etabliranih vinara, saznaje se kako se prave vina. Nakon toga, sledi nezaboravan dan uz Dionisov matine, ukuse lokalne hrane, i zalazak sunca na otvorenom uz DJ-a i žurku do kasno u noć. Slavi se život, uživa u dobrom vinu i izboru prijatnog ambijenta i društva.

Tokom prošle godine prolazili smo kroz polja vinove loze i isprobavali vina koja su napravljena upravo od tog grožđa. Uživali smo u mirisima, fotkali nestvarno okruženje, družili se sa predivnim životinjama i napravili pregršt dobrih fotografija. Kada se tura završila, shvatili smo da je trajala ukupno četiri sata! Nekoliko sati potom smo proveli u isprobavanju hrane, ali i dalje učili o vinskoj kulturi, kroz školu vina. U smiraj dana smo plesali i družili se u intimnoj zabavi i shvatili zašto se vinarije pažljivo biraju za ovaj događaj.

vina & hajking

Dionysus Experience ’23

Ove godine Dionysus Experience (DEX) održava se na tri lokacije. Saznajemo koja tri vinograda i vinarije (i kada) obilazimo ovog leta. Prva božanstvena avantura biće smeštena u letnjikovcu vinarije Aleksandrović, u subotu 27. maja. Šumadijski ukusi i ambijent. Naredna tura je planirana malo severnije, podno Fruške gore u vinariji Verkat. Ove staze su već utabali prošle godine, pa su rešili da ponove iskustvo. Bližimo se letu, pa veruju da će Verkatova (letnja) vina biti pravi izbor za 17. jun, kada je planirana ova tura. Treća Dionisova staza biće u negotinskoj krajini, u vinariji Matalj, 7. oktobra. Mataljev Kremen ih je oborio s nogu, pa su te ukuse hteli da podele i sa drugima.

vina & hajking

DEX ispunava najveće snove i ovog leta, a vas pozivamo da se zajedno sa našom redakcijom priključite vinskim i aktivnim bogovima. Više informacija i prijave na sajtu i Instagram stranici. Broj mesta je organičen, a mi iz iskustva znamo da se karte brzo rasprodaju.

Učitati još
Zatvori