Novogodišnji detox koktel: Ceđeni sok, džin i vermut
Novogodišnji detox koktel: Ceđeni sok, džin i vermut

Novogodišnji detox koktel: Ceđeni
sok, džin i vermut

Dobro vam jutro, želimo vam svima lep početak Nove godine. Nadamo se da ste proslavljali kao nikada do sada, te da ste spremni za mnogo nezaboravnih momenata koje donosi godina koja je ispred nas.

Kako očekujemo da se praznično slavlje nastavi i ovih dana, donosimo vam detox koktel sa džinom i vermutom uz jabuku i krastavac. Dobro znamo da se klin klinom izbija, zbog toga smo odlučili da vam pomognemo u tome već u samom startu ove godine.

Zdravim stvarima nekada treba dodati mrvicu zabave kako bi bili još zdraviji, upravo to je moto današnjeg novogodišnjeg recepta.

Sastojci za sok

  • 3 jabuke
  • ½ krastavca
  • malo svežeg đumbira
  • 100 g oljuštenih pistaća

Potrebno za detox koktel na 100 ml soka

  • 20 ml džina
  • 30 ml vermuta
  • 1 kašika marmelade od šumskog voća
  • 10 ml soka od limete

Priprema:

  • Napravite prvo sok od gore pomenutih sastojaka, nakon toga u njega dodajte pistaće i sve zajedno izblendajte ručnim blenderom ili štapnim mikserom.
  • Na svakih 100 ml soka, dodate 20 ml džina, 30 ml vermuta, kašiku marmelade i 10 ml soka od limete, pa sve sipajte u šejker.
  • U šejker dodajte led, najbolje bi bilo mrvljeni.
  • Išejkujte sastojke.
  • Sipajte koktel u prethodno rashlađene čaše.

Koktel možete koristiti kao odličan aperitiv u slučaju da ove godine imate goste u kući. Verujemo da mnogi od vas nemaju svu potrebnu barmensku opremu, ali uvek postoji mogućnost snalaženja ako je želja velika.

Detox koktel sadrži mali procenat alkohola, dovoljan taman da nas vrati na fabrička podešavanja. Ukoliko ne propuštate dobre žurke, ovaj recep će postati vaše omiljeno piće ne samo za praznike.

Nova priča može da počne, a mi od jutros već odbrojavamo minute. Podsećamo vas i da sačuvate ovaj recept, jer će vam sigurno trebati sutra ujutru.

Prijatno i živeli!

Više recepata pogledajte ovde.

Foto: Pexels; Instagram

Učitati još
Zatvori