Journal.rs

Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom

Ukoliko ste pobornik vegetarijanske ishrane ili jednostavno želite da unesete dozu laganije hrane u vašu svakodnevicu, donosimo vam recept za vegetarijanski pljeskavicu od tikvica sa halumi sirom.

Recept za vegetarijansku pljeskavicu od tikvica 

Sastojci

  •  250g tikvica
  • luk
  • 125 g halumi sira
  • šaka sveže nane
  • šaka svežeg peršuna (seckanog)
  • 70g običnog brašna
  • 30 g pirinčanog brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 jaje

Priprema

Pripremu započnite rendanjem tikvica. Posolite ih, a zatim ostavite najmanje 15 minuta. Za to vreme pripremite ostale sastojke. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i bibera. Procedite tikvice kako biste uklonili što više tečnosti. Ovo je veoma bitan korak koji ne treba da preskočite.

Zatim, tikvice i halumi sir stavite u posudu i dodajte nanu i peršun. Sve to promešajte dobro i dodajte umućeno jaje. Ponovo mutite, ovoga puta sve dok ne dobijete gustu smesu. U veliki tiganj sipajte ulje i držite na srednje jakoj vatri. Kada se ulje ugreje ubacite punu kašiku dobijene smese i pritisnite baš kao što biste ispržili obične pljeskavice. Prvo pržite 3 do 4 minuta, dok se ne pojavi zlatna boja na dnu, a zatim okrenite i pržite još 2 do 3 minuta dok ne porumeni sa obe strane.

Izvadite na tanjir i pljeskavicu od tikvica poslužite sa cacikijem. Ispržite jaje, narežite avokado i savršen vegetarijanski obrok je pripremljen.

@londonbruncher

Photo. Instagram (@londonbruncher)