Journal.rs

Orzo testenina sa povrćem za lagani vikend ručak

Pravi jesenji vikend je pred nama, stoga boravak u toplini svog doma čini se kao odlična opcija. Izležavanje, gledanje filmova, čitanje knjiga i pripremanje omiljene hrane svakako su na našoj to do listi. Ove kišne subote odlučili smo se za brz i zdrav ručak. Prema tome, donosimo vam recept za orzo testeninu sa povrćem. U nastavku teksta pogledajte koje su vam to namirnice potrebne i kako da napravite ovaj lagani vikend ručak.

Sastojci

  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 šoljica žutog luka isečenog na kockice
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1 konzerva leblebija
  • 2 šoljice čeri paradajza
  • 1 tikvica isečena na kockice
  • orzo testenina
  • 6 šoljica  vode
  • 1 šoljica smrznutog graška
  • 2 šoljice seckanog spanaća
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • parmezan

Priprema

U velikom loncu na srednjoj vatri dinstajte nekoliko minuta luk, beli luk, paradajz, tikvice i leblebije. Zatim sipajte orzo testeninu i dodajte vodu. Prvo dodajte četiri šolje vode, a nakon toga dodati još dve ukoliko orzo testenina još uvek nije mekana. Mešajte na svakih 30 sekundi dok testenina ne upije svu tečnost. Potom dodajte grašak i spanać i vaš ručak je gotov za svega 10 minuta. Začinite jelo solju i belim lukom, a zatim pospite parmezan.

Vaša orzo testenina sa povrćem za zdrav vikend ručak je spremna, prijatno!

Foto: Pexels, Instagram