Journal.rs

Recept koji bi trebalo da sačuvate za naredno okupljanje sa prijateljima

Nedavno smo se osvrnuli na činjenicu da kombinacija putera i hleba nosi timeless titulu. U pitanju je klasik koji tipično konzumiramo u ranim jutarnjim časovima, odnosno za doručak. Međutim, činjenica je da hleb i puter možemo da jedemo i bilo kad u toku dana, a kroz ova dva sastojka oličena je jednostavnost življenja. Ipak, kada je reč o puteru, njega je danas moguće pronaći u različitim oblicima i sa različitim dodacima. Jedna od najpopularnijih varijacija je maslac sa belim lukom ili garlic butter. Njega možete da napravite i u kućnim uslovima, a sve što je potrebno jeste da – pored maslaca i luka – u pripremi iskoristite i nekoliko tajnih začina.

How to: Maslac sa belim lukom

Quick & easy recept za maslac sa belim lukom pronašli smo na Instagram profilu @making.taste, a pažnju nam je – pre svega – privukla njegova jednostavnost. Kremast i bogatog ukusa, maslac koji je obogaćen čenom belog luka odlično se kombinuje sa svim vrstama hleba – od klasičnog tosta pa sve do lepinjica i bageta. Ipak, pojedini biraju da ga koriste i kao prilog, te se ovaj maslac neretko na tanjiru može pronaći i kao sos za umakanje.

U zavisnosti od upotrebljene količine glavnih sastojaka, ukus ovog maslaca može da bude jači ili slabiji. Stoga predlažemo da ga prilagodite svojim preferencijama, a on će lako postati vaš zaštitni znak koji će vrlo brzo nestati sa stola. U nastavku donosimo sastojke, kao i korake u pripremi.

Sastojci

  • neslani maslac
  • čen belog luka
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • so

Priprema

Izrendajte čen belog luka, te ga dodajte u činiju u koju ste prethodno stavili neslani maslac. Njegova temperatura trebalo bi da bude jednaka sobnoj kako biste kasnije mogli lako da ga sjedinite sa ostalim sastojcima. Potom u činiju dodajte i željenu količinu ruzmarina i majčine dušice – začina koje ste prethodno sitno iseckali. Naposletku, dodajte i so. Sve sastojke sjedinite koristeći viljušku, a nakon što ste izgnječili maslac trebalo bi da dobijete ujednačenu i glatku teksturu putera, odnosno maslaca.

Nakon toga, sve što je potrebno jeste da maslac pažljivo oblikujete, te ga odložite na papir za pečenje. Oblikovani puter sa belim lukom upakujte u papir za pečenje, a zatim ga odložite u frižider. Preporuka je da puter ne držite u frižideru duže od nedelju dana.