Journal.rs

Da li ste čuli za lazanje pastu?

Spremite se za spasagnu jer je lazanje pasta ultimativni recept koji spaja omiljena italijanska jela.

Attenzione – u nastavku teksta pronađite spisak namirnica i način pripreme lazanje paste.

How to: Lazanje pasta

Sastojci

  • pakovanje špageta
  • dva jaja
  • parmezan
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 500gr mlevene junetine
  • 2 kašike duplo koncentrovanog paradajza u tubi
  • 1 konzerva pasiranog paradajza
  • 1/4 kašičice origana
  • 200gr rikota sira
  • 250gr mocarele
  • 2 kašičice peršuna

Priprema

U posudu sipajte vode, posolite i ostavite da proključa. Zatim dodajte špagete i kuvajte oko osam minuta. Iscedite vodu, a zatim vratite špagete u šerpu. Dodajte jedno jaje i parmezan i promešajte da se sjedini. U međuvremenu, napravite sos. U velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte luk i kuvajte oko pet minuta, a zatim dodajte i beli luk, pa sve to kuvajte dok ne zamiriše – oko 30 sekundi. Ubacite mlevenu junetinu, a zatim kuvajte dok meso više ne bude ružičasto – oko šest minuta. Iscedite mast, a potom vratite lonac na srednju vatru i sipajte duplo koncentrovani paradajz u tubi. Kuvajte do jednog minuta, a zatim dodajte pasirani paradajz i origano. Kuvajte još jedan minut, a zatim dodajte još malo pasiranog paradajza i origano. Začinite solju i biberom i dinstajte 10 minuta. Zagrejte rernu na 350 steleni.

Stigli smo do trećeg koraka – u srednjoj posudi izmešajte rikota sir i preostalo jaje. Promešajte da se sjedini. Na samo kraju, u veliku posudu za pečenje stavite tanak sloj sosa na dno posude. Na vrh stavite pola pakovanja špageta, prelijte otprilike polovinom preostalog sosa, polovinom mešavine rikota sir i polovinom mocarele. Ponovite još jednom. Pecite dok se sir ne rastopi i lazanje zagreju – između 20 i 30 minuta. Ukrasiti peršunom.

Foto: Instagram

Video: Tik Tok