Karamelizovani francuski tost sa jabukom
Karamelizovani francuski tost sa jabukom

Karamelizovani francuski tost sa jabukom

Nedeljno jutro nas poziva da izadjemo iz svakodnevne rutine i pružimo mu malo egzotike, pa hajde da počnemo već sa doručkom. Ukoliko duže spavate, ovo može da se računa i kao predlog za brunch.

Ne jurimo, ne žurimo, tako da nedelji pristupamo hedonistički. Karamelizovani francuski tost sa jabukom neka bude vaš teleport u room service nekog svetskog hotela, obećavamo da je recept poprilično jednostavan. Jedini catch je taj što morate sami da ga spremite.

Sastojci

  • 1 jaje
  • biljno mleko
  • 1/4 kašike ekstrakta vanile
  • 1 manja jabuka
  • šećer
  • cimet
  • brioš hleb iseckan na komade
  • soya jogurt od vanile

 Mnogi će reći da je ovo zapravo francuska verzija prženica with a little twist. 

Karamelizovani francuski tost // priprema

U duboki tanjir ubacite jaje, pola šolje biljnog mleka po izboru i 1/4 kašike ekstrakta vanile. U tiganj stavite manju jabuku isečenu u kvadratiće, dodajte jednu kašičicu šećera i malo cimeta. Ostavite komade jabuke preklopljene 5-6 minuta, koliko im je dovoljno da se karamelizuju, i sklonite ih sa strane. Umočite isečene komade brioš hleba u mešavinu jaja i biljnog mleka, natopite ih i ubacite u vruć tiganj, u koji ste prethodno stavili malo kokosovog ulja. Svaku stranu pržite po 2 minuta i zatim ih odložite za serviranje. Prelijte ih sa 1 kašičicom sojinog jogurta od vanile, i na kraju dodajte karamelizovane jabuke.

Recept je preuzet sa profila @banana_food_lifestyle

 

Foto: Instagram; Unsplash

Učitati još
Zatvori