Iskoristite sezonu jagoda za pripremu čokoladnih kocki
Iskoristite sezonu jagoda za pripremu čokoladnih kocki

Iskoristite sezonu jagoda za
pripremu čokoladnih kocki

Sezona jagoda još uvek traje! Zašto ne biste ovu omiljenu sezonsku voćku mnogih iskoristili za pripremu jedne poslastice koja vas može osvežiti i poslućiti kao odličan dezert u mnogobrojnim prilikama. Odmah na početku da vam kažemo, priprema nije jednostavna, te vam savetujemo da odvojite određeno vreme kako biste se posvetili.

Sastojci:

BISKVIT:

6 jaja
4 žlice šećera
12 žlica oštrog brašna
1 prašak za pecivo
4 žlice mlijeka
4 žlice ulja
KREMA:
1 l mleka
200 g čokolade
130 g oštrog brašna
70 g šećera
250 g margarina
DODATAK:
30 komada petit keksa
400 ml šlaga
30 komada jagoda

Priprema:

BISKVIT: 

Odvojiti belance od žumanceta te ih istući u čvrsti sneg zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Lagano dodati žumance, mleko, ulje pa na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti smesu za biskvit. Pecite u zagrejanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.

KREMA:

U lonac staviti 600 ml mleka i čokoladu. Na laganoj vatri otopiti da se lepo sjedini. U činiju pomešati preostalo mleko (400 ml), šećer i brašno. Kad mleko sa čokoladom zakipi dodati smesu iz činije. Kuvati oko 3 minute neprestano mešajući. Ostaviti da se ohladi pa dodati margarin.

*** Od biskvita odvojiti papir za pečenje i ostaviti ga u protvanu gdje se peklo. Premazati sa čokoladnom kremom i staviti red petit keksa. Na kekse staviti vrhnje za šlag i jagode.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori