Dva chili recepta za nutritivno bogat doručak koji će vas razbuditi
Dva chili recepta za nutritivno bogat doručak koji će vas razbuditi

Dva chili recepta za nutritivno bogat
doručak koji će vas razbuditi

Najbolji način da započnete dan je nutritivno bogat doručak. Znamo da je ponekad najteže smisliti ideju za doručak i zato vam i ovom prilikom donosimo dva sjajna recept. Sok od celera koji će vas revitalizovati čim ustanete i nešto drugačiji recept za jaja koja će vas ugrejati za predstojeći dan.

Sok od celera i paradajza


*Bez glutena i bez šećera

Sastojci:

2 stabljike celera

4 šolje soka od paradajza

1 kašika rena

¼ šolje limunovog soka

1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera

½ kašičice celerove soli

1¾ šolje ceđenog soka od stabljiki celera

za dekoraciju kriška limuna

Priprema:

U blenderu izmiksajte celer, sok od celera, sok od paradajza, ren i limunov sok dok se dobro ne sjedine. Sipajte tečnost u veliki bokal, pa dodajte biber i so od celera. Probajte, a zatim dodajte još začina po želji. 

Jaja na oko uz ljutu papričicu


Sastojci:

1 šolja meda

Čili sos

Ekstra devičansko maslinovo ulje

8 jaja

So i sveže mleveni crni biber

8 malih kukuruznih tortilja

Tanko narezani mladi luk

Ljuta papričica

Čeri paradajz

Priprema:

NAPRAVITE ČILI MED: U malu šerpu pomešajte med i čili sos i kuvajte na srednjoj vatri oko 1 minut. Smanjite vatru uz povremeno mešanje i kuvajte 30 minuta. Probajte i po želji dodajte još čili sosa ili ljute papričice. Sklonite šerpu sa vatre i ohladite 30 minuta. Čili med čuvajte u frižideru oko tri meseca.

NAPRAVITE TAKOSE: U srednjem tiganju zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri. Razbijte jaja u tiganj i ispecite, ali neka žumance bude rovito. Prebacite na tanjir i začinite. U međuvremenu, u suvom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte tortilje dok ne dobiju boju, oko 1 minut. Da biste sastavili takose, svaku tortilju prelijte jajetom i ukrasite lukom, čili medom, čeri paradajzom i ljutim papričicama.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori