

Kada su kokteli u pitanju, retko ko ne voli martini i njegove brojne varijacije. Bilo da volite onaj klasični, sa džinom ili votkom, shaken or stirred (šta beše kaže Bond?), dirty ili sa twistom, martini je klasik među klasicima kada je reč o koktelima. Baš zbog te jednostavnosti, postoje brojne varijacije na originalni recept. Zaista, martini je jedan od onih koktela koji apsolutno dozvoljavaju onom ko uživa u njemu da pusti maštu na volju. Poslednjih godina, sve više ljudi uživa u espresso martiniju, kombinaciji kafe i votke koja je idealan izbor za happy hour piće. Naravno, mi smo pronašli recept i za njega, ali otkrili i u kojim kafićima ga pijemo u Beogradu. Za ljubitelje onih klasičnih martinija – i taj spisak kafića imamo. Ipak, sad donosimo jedan novi, neobični, a jednako ukusni koktel – cherry espresso martini, i to zaleđeni. Kombinacija višnje, kafe i votke – da li ste zaintrigirani? Miriše na leto.
Cherry espresso martini
Cherry espresso martini, odnosno espresso martini sa višnjom je idealan za letnji period. Ne samo da su višnje u sezoni, već unose i dodatnu svežinu koja nam je potrebna tokom vrelih letnjih dana. Ovaj espresso martini se priprema jednostavno, a ispija još jednostavnije. Osvežavajuć je, kremast, a i podiže energiju. Ako želite da oduševite svoje goste na sledećem okupljanju – pratite recept. Imate zagarantovani hit, verujte nam na reč.
Recept za 2 osobe
Sastojci:
2 šolje zamrznutih višanja
1 šolja drobljenog leda
4 cl votke, ili začinjenog ruma, ili burbona
1 cl sirupa od višanja
2 cl ohlađenog espresa
1,5 cl likera od kafe
Prstohvat morske soli
U blender dodajte sve sastojke i blendajte dok ne postane glatko. Što više leda dodate, to će piće biti kremastije i hladnije. Na kraju možete dodati i višnju kao estetičnu završnicu koktela.
Foto: Instagram (@join_jules / @iliridakrasniqi / @beachhouserestaurant)