Čamčić sa jajima: Kreativan predlog za brz, a ukusan doručak
Čamčić sa jajima: Kreativan predlog za brz, a ukusan doručak

Čamčić sa jajima: Kreativan predlog
za brz, a ukusan doručak

Nema sumnje da su jaja, u svim svojim različitim oblicima pripreme, jedan od najčešćih namirnica koje koristimo za pripremu doručka. Bilo da ih volite kuvana, na oko (u naru), kao omlet ili poširana, predstavljaju značajan izvor proteina, te nam daju energije na početku dana. Možda je upravo to razlog zbog kojeg ih najčešće biramo za prvi obrok. No, složićete se da, posle izvesnog vremena, ponestane ideja za njihovu priprema. Možda će vam ovaj predlog zato biti od pomoći.

Sastojci

  • 1 manji hleb ciabatta ili baget
  • 3 jaja
  • rendani parmezan
  • rendani gauda ili drugi kačkavalj po izboru
  • maslinovo ulje
  • seckani peršun
  • mlevena slatka ili tucana paprika
  • so
  • biber

Priprema

Sa gornje strane ciabatta hleba (ili bageta) napravite tri pliće „korpice“ – tako što ćete odseći koricu sa vrha i napraviti mala udubljenja. Sipajte malo maslinovog ulja u svako udubljenje pa ispunite rendanim parmezanom i kačkavaljem po vašem ukusu, pa dodajte seckanog peršuna. Zatim, razbijte po jedno jaje u svaku od „korpica“, pa dodajte još rendanog parmezana. Posolite i pobiberite po želji, pa stavite na pleh za pečenje prethodno obložen papirom. U rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, pecite „čamčić“ 10-15 minuta, dok jaja nisu pripremljena po vašem ukusu. Kada izvadite hleb iz rerne, dodajte još malo seckanog peršuna i paprike (slatke ili ljute), pa isecite na tri dela. Prijatno!

Učitati još
Zatvori