Buć Buć jaje sa rukolom za brz proteinski doručak
Buć Buć jaje sa rukolom za brz proteinski doručak

Buć Buć jaje sa rukolom za brz
proteinski doručak

Svi znamo da je doručak najbitniji obrok u toku dana. Za doručak je bitno da se opredelimo za namirnice koje nam daju energiju kako bismo bolje funkcionisali u toku napornog radnog dana. Međutim, brz lifestyle zahteva i brzinu pripremanja istog. Jaja su uvek dobar izbor, lako se pripremaju i ono najvažnije pravi su proteinski doručak.

Proteini, vitamini, samo da je doručak top!

Jaja na oko, kajgana, omlet – toliko izbora! Za današnji proteinski doručak mi smo se opredelili za spremanje omleta sa parmezanom i rukolom. U nastavku pročitajte koji su vam sastojci potrebni za pripremanje ovog brzog i lakog buć-buć doručka, kao i način pripreme istog.

@the.real.cg.lagar.mat
@the.real.cg.lagar.mat

Sastojci

  • 2 do 3 jaja
  • 2 prstohvata rukole
  • 1/2 kesice parmezana
  • 1/4 čašice ulja
  • so
  • čeri paradajz

Priprema

U tiganj sipajte ulje i stavite ga na blagu vatru da se zagreje. Zatim, u posudu razbijte jaja i dodajte rukolu i so. Sve to promešajte i smesu ubacite u već zagrejan tiganj. Kako naslov nagoveštava, potrebno je bućkati odnosno mešati smesu sve vreme. U zavisnot od vaših preferencija, omlet možete da spremate između 5 i 10 minuta. Skinite tiganj sa šporeta, a zatim buć buć jaja servirajte na tanjiru sa čeri paradajzom i pospite parmezan preko. Uz ovo odlično ide ispečen dvopek.

Prijatno!

Učitati još
Zatvori