

Svi znamo da je doručak najbitniji obrok u toku dana. Za doručak je bitno da se opredelimo za namirnice koje nam daju energiju kako bismo bolje funkcionisali u toku napornog radnog dana. Međutim, brz lifestyle zahteva i brzinu pripremanja istog. Jaja su uvek dobar izbor, lako se pripremaju i ono najvažnije pravi su proteinski doručak.
Proteini, vitamini, samo da je doručak top!


Jaja na oko, kajgana, omlet – toliko izbora! Za današnji proteinski doručak mi smo se opredelili za spremanje omleta sa parmezanom i rukolom. U nastavku pročitajte koji su vam sastojci potrebni za pripremanje ovog brzog i lakog buć-buć doručka, kao i način pripreme istog.


Sastojci
- 2 do 3 jaja
- 2 prstohvata rukole
- 1/2 kesice parmezana
- 1/4 čašice ulja
- so
- čeri paradajz
Priprema
U tiganj sipajte ulje i stavite ga na blagu vatru da se zagreje. Zatim, u posudu razbijte jaja i dodajte rukolu i so. Sve to promešajte i smesu ubacite u već zagrejan tiganj. Kako naslov nagoveštava, potrebno je bućkati odnosno mešati smesu sve vreme. U zavisnot od vaših preferencija, omlet možete da spremate između 5 i 10 minuta. Skinite tiganj sa šporeta, a zatim buć buć jaja servirajte na tanjiru sa čeri paradajzom i pospite parmezan preko. Uz ovo odlično ide ispečen dvopek.
Prijatno!

