Trajni lak na nogama leti je super stvar, a evo i zašto

Trajni lak na nogama leti je super
stvar, a evo i zašto

Letnja sezona je pravi trenutak da pokažemo svoja stopala i savršen pedikir. Zbog načina života, ali i aktivnih odmora, sve više žena odlučuje se za pedikir s trajnim lakom. I to najprije zbog toga što trajni lak odoleva svim izazovima. Vrućini grada, pesku ili šljunku na plaži, moru ili bazenu, a ako vam koji hladniji letnki dan pokvari planove, trajni lak neće se oštetiti u zatvorenim cipelama.

Stopala čine najkompleksniju celinu u našem telu pa im moramo pružiti odgovarajuću negu. Loš izbor obuće, prekrštene noge dok sedimo, celodnevno hodanje i stajanje mogu biti kobni za naša stopala. Kada je reč o nezi stopala, pedikir je za početak beauty ritual koji bi trebali raditi bez obzira na godišnje doba. Trajno lakiranje takođe preporučamo, ali ga ograničavamo na letne mesece.

Nakon obrade tvrde kože, žuljeva i sličnih problema koji su posledice obrambenog mehanizama stopala na mestima koja su izložena trenju, prelazimo na oblikovanje prirodnih noktiju i obradu kožice oko noktiju. Tek nakon pravilno negovanih noktiju, nanosimo trajni lak.

Trajni lak na nogama

Trajni lak je tehnologija koja je negde u sredini između običnog laka i gela. Nanosi se poput laka, ali traje duže, a u slučaju stopala rezultati će vas posebno oduševiti. Trajni lak na noktima na nogama izgleda savršeno, bez ogrebotina i gubitka sjaja, čak oko 4 nedelje. Razlika u odnosu na klasični lak  je u tome što se za sušenje baze, boje i sjaja koristi LED lampa u trajanju od 30 sekundi, a uklanjanje je moguće jedino pomoću acetona.  Što bi značilo da odmah nakon tretmana možete obući zatvorene cipele i uživati u divnim nijansama trajnog laka za nokte.

Vaticom koja  je natopljena acetonom, u deset minuta skidamo trajni lak bez ikakvih štetnih posledica za ploču nokta. Savetujemo da nikada ne gulite lak sa svojih prirodnih noktiju. Prilikom odabira salona u kojem ćete raditi trajno lakiranje, vodite brigu da proizvodi koji se koriste ne sadrže formalin, vodei rastvor formaldehida ili toulen. Sve navedene hemikalije su dokazano štetne.

 Nakon svih informacija o trajnom lakiranju noktiju na stopalima, mi smo svakako za. Nalakirajte nokte trajnim lakom  i uživate u letnim radostima!

Učitati još
Zatvori