Passport photo make-up: 5 saveta kako do savršene slike za pasoš
Passport photo make-up: 5 saveta kako do savršene slike za pasoš

Passport photo make-up: 5 saveta kako do
savršene slike za pasoš

Malo toga nam pada teže od saznanja da je vreme za novu sliku za pasoš. Po pravilu, sliku u pasošu krijemo kao državnu tajnu, i nakon toga što je pokažemo na pasoškoj kontroli, brže bolje sakrijemo pasoš u torbu kako ne daj Bože ne bi dospela u ruke naših prijatelja. Međutim, to se završava ovde i sada. Na društvenim mrežama je jedno vreme bilo reč o passport photo izazovu, gde je cilj bio uspešno uslikati sliku za pasoš koju ćemo rado objaviti čak i na Instagramu. Koliko god da ste skeptični, uveravamo vas da je to i te kako ostvarivo.

Kako ovde nije reč ni o čemu osim o malim trikovima koje je potrebno savladati, mi vam donosimo naših pet saveta za najbolju sliku u pasošu koju ste imali do sada.

How to: Passport make-up

1. Vizuelni face lift

Kad je šminka za pasoš u pitanju, sve vreme treba da imate u vidu da činite ono što će vizuelno da podigne vaše lice. Nema spuštenih obrva, šminke za oči koja vam spušta kapke na dole ili pozicioniranje rumenila i bronzera tako da čine vaše lice više okruglo nego što jeste.

2. Simetrija, simetrija, simetrija

Naša lica su prirodno asimetrična i u tome ne postoji nikakav problem. Najčešće je to drugim ljudima potpuno nevidljivo, iako se nama kad se unesemo u ogledalo pola sata to čini kao najveći problem. Međutim, kad je ova šminka u pitanju, pokušajte da svaki korak preslikate na obe strane lica identično, kako nas šminka ne bi činila više asimentričnim nego inače.

3. Ne zaboravite da matirate kožu

Ako jednu stvar poslušate od ovih naših saveta, to je da nikako ne zaboravite da matirate sredinu vašeg lica. Poslednja stvar koju želite jeste da vašu sliku upropasti samo činjenica da vam se sijaju delovi koji ne želite, verujte nam. Dakle, matirajući puder u prahu oko nosa, ispod očiju i na sredini čela, a slobodno naglasite hajlajterom jagodice, deo ispod obrva, unutrašnji ćošak oka.

4. Minimalistički i uredno

Slika za pasoš nije vreme da isprobamavo različite šarene make-up izglede, već da se fokusiramo na onaj koji naglašava našu prirodnu lepotu. Zamenite jake senke za oči za lagano konturisanje oka nekom braon nijansom, izvucite suptilan ajlajner braon olovkom ili senkom kako biste postigli mačkasti izgled oka. Što se tiče usana, zamenite jak ruž za vašu omiljenu olovku za usta u nude nijansi i upotpunite izgled sjajem.

5. Kosa koja odgovara vašem obliku lica

Iako ovo nije vezano za šminku, kosa je važan faktor za postizanje savršene fotke za pasoš. Zagladite kosu nazad kako biste istakli oblik lica, ili isfenirajte šiške i prednje pramenove kose kako bi vam najlepše uokvirili lice. Pronađite ono što vama najviše odgovara, ali nikako ne potcenjujte značaj vaše frizure!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori