Nike odaje počast Virgilu izložbom ‘Codes’
Nike odaje počast Virgilu izložbom ‘Codes’

Nike odaje počast Virgilu
izložbom ‘Codes’

Kompanija Nike u saradnji sa VA Securities odaće počast kreativnom nasleđu preminulog modnog genijalca Virgila Abloha tokom Nedelje umetnosti u Majamiju. Naime, od 1. do 4. decembra biće prikazana izložba Virgil Abloh: The Codes c/o Architecture u Muzeju Rubel. Izložba će uključivati i prateće projekte poput radionice i diskusije.

Kompanija Nike izložbom ‘Codes‘ slavi vizionarsko zaveštanje koje nam je Virgil ostavio, naglašavajući njegovo višegodišnje partnerstvo sa brendom sportske opreme.

Izložba i prateći program osmišljeni su sa ciljem prikazivanja metodoloških principa rada Virgila Abloha, poznatijim kao Abloh’s Codes koji su primenljivi na bilo koji drugi medij, proizvod ili prostor.

Kako se saradnja kompanije Nike sa VA Securitues razvija, upravo će Kodeksi oblikovati buduće kolaboracije koje će biti predvođene platformom Architecture. Platformu su zajedno kreirali Abloh i Nike, a njome upravljaju Mahfuz i Chloe Sultan.

Izložba ‘Codes’ takođe predstavlja formalnu najavu Off-White™ x NikeTerraForma patike koje su od nule dizajnirali Virgil Abloh i dizajneri ultimativnog brenda sportske opreme.

Model Terra Forma patika samo je deo kolekcije Abloha koja uključuje i odeću i obuću, a biće lansirana tokom meseca decembra.

Zanimljiva činjenica je svakako negodovanje javnosti koja se pita da li je izložba samo još jedan marketinški potez i način da uveća zarada brenda.

Foto. Nike, Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori