McDonald’s kese nisu za bacanje – od njih se mogu napraviti lampe
McDonald’s kese nisu za bacanje – od njih se mogu napraviti lampe

McDonald’s kese nisu za bacanje –
od njih se mogu napraviti lampe

Južnokorejski umetnik Gyuhan Lee lansirao je nesvakidašnju kolekciju lampi, u potpunosti sačinjenih od McDonald’s papirnih kesa. Nazvane Tokyo Edition: McDonald’s Paper Bag Lamp 12-1 2022 i Tokyo Edition: McDonald’s Paper Bag Lamp 12-2 2022, skultpure su deo nove kolekcije ovog umetnika, čiji se rad zasniva upravo na pretvaranju iskorišćenih materijala u umetnička dela.

Napravljene od potrošenih McDonald’s papirnih kesa koje je umetnik pronalazio na tokijskom aerodromu Narita.

Pričvršćene za metalnu konstrukciju, ove lampe nastale su tehnikom koja se inače koristi pri korišćenju tradicionalnog korejskog materijala hanji. U pitanju je vrsta papira koja nastaje od specifične vrste belog duda, karakterističnog za planinske predele Južne Koreje. Hanji, ili korejski papir, koristi se širom Azije, pre svega zbog svoje izdržljivosti i teksture. Gyuhan Lee tako je primenio tradicionalnu tehniku koja se koristi već vekovima u nazad kako bi stvorio savremen dizajn.

@GYUHAN_LEE
@GYUHAN_LEE
@gyuhan_lee
@gyuhan_lee
@gyuhan_lee
@gyuhan_lee

Pobornici hypebeast kulture će želeti da isprate i dalji rad korejskog umetnika, posebno ukoliko su u potrazi za jedinstvenim komadima nameštaja. Lee je do sada eksperimentisao odbačenim kutijama Nike patika, stvarajući od njih unikatne enterijerske primerke.

@GYUHAN_LEE
@GYUHAN_LEE

Ako ste se pitali kako bi izgledao naš sneaker shelf, onda je to otprilike ovako.

@GYUHAN_LEE

Rad korejskog umetnika dobar je primer kako funkcioniše upcycling, odnosno kako možemo naizgled beznačajne, proste elemente iz svakodnevne upotrebe pretvoriti u nešto vredno, unoseći im novi život.

Učitati još
Zatvori