Tyler, the Creator editorijalom sa slovenačkim fotografom Dinom Kužnikom najavio novi album
Tyler, the Creator editorijalom sa slovenačkim fotografom Dinom Kužnikom najavio novi album

Tyler, the Creator editorijalom sa slovenačkim fotografom Dinom Kužnikom najavio novi album

Slovenački fotograf Dino Kužnik autor je novog editorijala u čijem se fokusu našao Tyler, the Creator. Nakon što je američki reper pozirao pred Kužnikovim objektivom uoči objavljivanja albuma IGOR, četiri godine kasnije – ponovo radi promocije novog albuma, Tyler upotpunjuje kalifornijske pejzaže slovenačkog umetnika.

Pusti predeli američke unutrašnjosti oslikani vibrantnom kolor-korekcijom vizuelni su pečat slovenačkog fotografa. Čak i kada kreira portrete, Dino Kužnik na specifičan način pozicionira svoje modele, ostavljajući ih same u kadru, ali uvek stilizovane sa ostatkom scenografije, zbog čega se oni čine neizostavnim delom krajolika pre nego glavnim subjektom. Stacioniran u Njujorku, ali uvek u pokretu, Kužnik svojim foto-apartom oživljava specifičan ambijent i kolorne kontraste na koje nailazi putujući po Americi.

Call Me If You Get Lost: Estate Sale izlazi 31. marta

Tyler, the Creator pre četiri godine prvi put je kontaktirao Dina Kužnika, u želji da njegove fotografije isprate objavljivanje Tylerovog novog albuma. I sada je kolaboracija nastala uoči izlaska novog projekta američkog repera. Kako je podelio na svom Twitter profilu, Tyler će 31. marta lansirati do sada neobjavljene pesme nastale tokom njegovom rada na poslednjem studijskom albumu, Call Me If You Get Lost.

Pesma Dogtooth prvi je singl sa predstojećeg projekta, a dobila je i svoj video spot. U prepoznatljivom maniru, Tyler, the Creator govori o ambiciji, čak pomalo i ljubavi, doduše na njegov način. Stihovima referiše na neke od svojih ranijih projekata, a odaje počast i svom mentoru, modnom geniju i umetničkom vizionaru koji je u velikoj meri odredio početak Tylerove karijere – Virgilu Ablohu.

Foto: Dino Kužnik (@dinokuznik)

Učitati još
Zatvori