Art đir: Tri izložbe primenjene umetnosti
Art đir: Tri izložbe primenjene umetnosti

Art đir: Tri izložbe primenjene umetnosti

U art điru na koji se danas upuštamo obilazimo muzeje i galerije koji ovih dana ugošćavaju savremene domaće stvaraoce, koji svoje umetničke vizije iskazuju kroz medijume primenjene umetnosti. Time ste u prilici da posetite izložbe koje prikazuju nove izražaje lokalne scene, sa kojima možda niste bili u prilici da se susretnete do sada.

Petlja, izložba radova Petra Aleksića

U galeriji Doma omladine u Beogradu otvorena je jedinstvena izložba tepiserije kojom autor Petar Aleksić nudi jedno novo poimanje vizuelnog stvaralaštva. Svoje pejzaže mladi autor kreira kroz jedinstveni medij, poigravajući se tako granicama savremene, odnosno primenjene umetnosti.

Izložba je otvorena do 12. marta.

izložbe
@zasebe_samog

Arhikultura, izložba profesora Borisa Podreke

U Muzeju primenjene umetnosti otvorena je izložba posvećena monumentalnim radovima arhitekte-umetnika, Borisa Podreke. Postavka je koncpirana kao svojevrstan omaž ovom stvaraocu koji je kroz svoja arhitektonska dela zapravo gradio portret jedne regije, odnosno mesta, ulivajući u njih svoje viđenje kulture i drugih prisutnih uticaja. Osim toga, na izložbi se nalaze i likovni radovi ovog profilisanog umetnika.

Izložba je postavljena do 15. marta.

izložbe

Među svetovima svet, izložba radova Milice Cvetić

U galeriji Singidunum možete pogledati izložbu radova Milice Cvetić, koja se koristi digitalnim crtežima kako bi prenela svoje tumačenje srpske narodne književnosti i staroslovenske mitologije. Umetnica se služi motivima iz narodne tradicije, ali ih prevodi na jedinstven jezik savremene umetnosti i sopstveni vizuelni jezik.

Izložba će trajati od 6. do 15. marta.

izložbe
izložbe

Foto: Instagram / Galerija Singidunum / Muzej primenjene umetnosti

Učitati još
Zatvori