Tri pozorišne drame koje ne bi trebalo da propustite ovog januara
Tri pozorišne drame koje ne bi trebalo da propustite ovog januara

Tri pozorišne drame koje ne bi trebalo
da propustite ovog januara

Svim ljubiteljima pozorišne drame donosimo mini vodič predstava koje ovog januara možete odgledati u pozorištima u Beogradu. Ukoliko je vaša novogodišnja rezolucija da se više bavite sobom i obilazite kulturne događaje, počnite od pozorišta.

Predstave koje smo izdvojili za ovaj mesec vas neće razočarati, upravo suprotno, verujemo da će prevazići sva vaša očekivanja ako je suditi po rečima kritike.

Rat i mir po klasiku Lava Nikolajeviča Tolstoja

U slučaju da ste raspoloženi za klasiku i prestavu koja je više od drame ovo bi bio naš predlog za vas. Predstava Rat i mir rađena je po motivima i radnji iz istoimenog svetskog klasika koja donosi na daske Narodnog pozorišta u Beogradu večno pitanje. Da li svi ponaosob večno vodimo rat sami sa sobom, i da li ikada uspevamo da pronađemo mir? Ko vodi ratove, unutrašnje ali i one na bojnom polju?

Ukoliko ste zainteresovani da saznate kako je glumačka ekipa Narodnog pozorišta uspela da iznese ovaj komad, rezervišite svoje karte za 30. januar kada se predstava vraća na repertoar ovog pozorišta.

Predstava 64 u Ateljeu 212

Šta se dešava sa parom koji je spreman za osnivanje potomstva i rad na sopstvenim ciljevima? Šta se dogodi kada ambicije tog istog para budu ograničene finansijskim i egzistencijalnim problemima sa kojima se suočava čitavo današnje društvo?

Ukoliko želite da saznate kako je evropska dramaturškinja Tena Štivičić prikazala život jednog prosečnog para koji se bori sa svim problemima sa kojima možemo da se poistovetimo, onda je 29. januar za vas već rezervisan.

Glavne uloge igraju: Hana Selimović i Miloš Timotijević.

 

Alisa u zemlji strahova u JDP-u

Za sve ljubitelje popularne knjige Alisa u zemlji čuda, Luisa Kerola, stiže i dramski tekst inspirisan motivima iz ove priče.

U ovoj drami Alisa je odrasla devojka u tridesetim godinama koja bi po svim modernim načelima trebalo da ima ozbiljnu karijeru i da bude ostvarena kao majka. Kao što nekadašnja shvatanja nalažu, tridesete bi trebalo da budu stabilne i ispunjene godine.

Alisa u ovoj drami nema ništa od navedenog, ali ima svog psihoterapeuta sa kojim zalazi u sve čudnovate delove svojih misli i sećanja. Njen nekadašnji pogled na svet koji je bio veseo i čudnovat dok je bila mala sada je pun strahova.

U slučaju da ste se već zamislili i poistovetili sa modernom Alisom, 19. januar je dan kada ćete moći da saznate koje se čudo dogodilo u ovoj priči.

Foto: Instagram nalog, @jbp; @atelje121; @narodno_pozoriste_u_beogradu.

Učitati još
Zatvori