Šta čitaju poznati: Margot Robbie
Šta čitaju poznati: Margot Robbie

Šta čitaju poznati: Margot Robbie

Margot Robbie ovih dana često viđamo, pre svega na filmskom platnu. Najpre u filmu Amsterdama odnedavno i u ostvarenju BabylonOsim toga, nedavno je najavljen i film Barbie pa su neko vreme svi o pričali.

Iako je Margot Robbie očigledno zauzeta ovih dana, pitamo se – šta čita u pauzama od snimanja?

Animals, Emma Jane Unsworth

Animals je knjiga britanske autorke koja pripoveda o odnosu dve drugarice, zasićenog upečatljivim britanskim humorom. Ženska prijateljstva nekada je teško uobličiti kroz fikciju, međutim Unsworth to čini na duhovit, iskren i nenametljiv način  Njen pristup ne bismo nužno opisali kao blag – ona je pronicljiva u svojim deksripcijama, bez mnogo uplitanja predstavlja svoje likove i njihove dogodovštine. Čak i da niste proživeli sve avanture koje glavne junakinje prolaze, neće vam biti teško da se u njima pronađete – dopalo vam se to što nalazite ili ne.

 

The Sun Also Rises, Ernest Hemingway

Američki pisac nije krio svoju intrigu prema Španiji i španskoj kulturi. Tokom života se ovoj zemlji često vraćao, a u knjizi The Sun Also Rises opisao je jednu tradiciju ovog podneblja koja i danas predstavlja temu mnogih diskusija – borba bikova. Radnja je smeštena u gradu Pamploni, poznatoj po manifestacijama San Fermin. Ne bi bilo fer prema Ernestu da vam kažemo bilo šta o tome, s obzirom da je on posvetio skoro čitav roman. Ipak, kao i uvek kada je on u pitanju – priča nije samo o tome.

The Five People You Meet in Heaven, Mitch Albom

Naslov ovog dela donekle otkriva i koncept koji ćete sresti. Junak u raju nailazi na petoro ljudi. Neke je poznavao tokom života, a neki su potpuni stranci. Sa njima on uspeva da se osvrne na zaživotne doživljaje, sećanja i lekcije koje iz ove perspektive dobijaju jedan novi oblik. Traganje za smislom života i definisanje misije koju ispunjavamo pitanja su koja nas često nadilaze. Ipak, autor ovde pokušava da na alegoričan način ponudi svoje razumevanje ovih pitanja, što donekle olakšava ovaj nezgrapan zadatak.

Foto: Book Depository

Učitati još
Zatvori