Stiže novi album grupe The Rolling Stones
Stiže novi album grupe The Rolling Stones

Stiže novi album grupe The Rolling Stones

Nakon duge pauze koja je trajala punih 18 godina, legendarni bend The Rolling Stones najavio je svoj povratak na scenu sa potpuno novim albumom. A mi ne možemo biti srećniji. Iako neočekivano, članovi grupe su na konferenciji za štampu u Londonu saopštili da izlazak novog albuma možemo očekivati 20. oktobra ove godine. Titlovan Hackney Diamonds, album će biti svojevsrtan omaž pokojnom članu benda Charlie-ju Watts-u. 

Stones are making the ultimate comeback

Jagger, Richards i Wood su saopštili izlazak novog albuma na press konferenciji u pozorištu Hackney Empire u Londonu. Mick Jagger je u toku konverzacije sa poznatim američkim voditeljem Jimmy-jem Fallon-om, uverio fanove da bend i dalje zna šta radi, rekavši da album ne bi izašao da nije kvalitetan. A mi u tu izjavu nimalo ne sumnjamo. Producent albuma je Andrew Watt, čovek koji je iza sebe ostavio uspešne saradnje sa zvezdama poput Eltona Johna, Justina Biebera, Miley Cyrus. Ono što je jako zanimljivo jeste da ćemo u albumu imati priliku da čujemo legendarnog Stevie-a Wonder-a, kao i prethodnog basistu benda Bill-a Wyman-a. Kao što smo prethodno naveli, album će biti svojevrstan omaž Wattsu, na kom će se ujedno i nalaziti oproštajne trake preminulog bubnjara. Kada se osvrnemo na sva imena koja smo naveli, ne znamo čemu se više radujemo, da li ponovnom slušanju legendarnog benda ili ovih ikoničnih virtuoza.

Diamonds indeed

The Rolling Stones, britanski bend koji se smatra jednim od najuticajnijih i najdugovečnijih u istoriji rock and roll muzike, je definitivno opravdao svoj status tokom godina. Hackney Diamonds, ujedno 31. po redu njihov album, predstavlja istočno-londonski sleng termin. Odnosi si se na polomljeno staklo sa mesta počinjene pljačke. Sam naziv nam govori da možemo očekivati dobro poznate riffove legendarnih Stonesa. Uvertira predstojećeg albuma dolazi na krilima singla Angry, u čijem spotu glumi Sydney Sweeney. Ako želite da čujete sveže, ujedno klasične i prepoznatljive tonove ikoničnog benda, u kombinaciji sa izuzetnom glumom šarmantne Sweeney, možete. Video je već dostupan na Youtube platformi. Slobodno možemo reći da je traka pravi dijamant.

Izlazak albuma najavljen je za 20. oktobar ove godine, dok nas u periodu do tada očekuje još objava o gostujućim muzičarima. Ono što za sada znamo jeste da je energija koju album donosi visoka, tempo brz, a čak ima i disko elemenata. Možda se tu prikrade i koja balada, ali to niste čuli od nas.

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori