Još jedan stari muzički hit poharao lestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things
Još jedan stari muzički hit poharao lestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things

Još jedan stari muzički hit poharao lestvice nakon pojavljivanja u seriji Stranger Things

Kraj je nedelje, a utisci se još nisu slegli. Nakon što smo odgledali poslednju sezonu serije Stranger Things i dalje se divimo na koji su način braća Duffer (reditelji) ukomponuju muziku u seriju. Nakon što su majstorskim poduhvatom uspeli vinuti u nebo pesmu Kate Bush Running Up That Hil, to im je uspelo ponovo s još jednim starim muzičkim hitom.

 

SPOILER ALERT

Kroz renesansu zbog ove serije prolazi još jedan kultni klasik iz osamdesetih. Radi se o pesmi “Master Of Puppets”. To je poznata stvar legendarnog metal benda Metallica. Njima se svidelo što je pesma uključena u četvrtu sezonu serije Stranger Things. Svoje su oduševljenje pokazali su i na društvenim mrežama.

Izjavili su da su oduševljeni načinom na koji su braća Duffer (reditelji) ukombinovali muziku u seriju. Dodali su da su izvan sebe što se oko njihove pesme “Master OF Puppets” gradila baš ključna scena. Na kraju su zaključili kako im je velika čast biti deo Eddiejevog putovanja i praviti društvo svim drugim neverovatnim umetnicima koji se pojavljuju u seriji.

Master Of Puppets nastala je 1986. godine, iste godine u koju je radnja smeštena. Pesma se pojavljuje u epizodi nazvanoj The Piggyback. Pojavljuje se u trenutku kada Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke) i Steve (Joe Keery) kreću u napad na Vecnu ​​(Jamie Campbell Bower). Vođa kluba Hellfire Eddie Munson (Joseph Quinn) i Dustin (Gaten Matarazzo) tada pokušavaju odvratiti pažnju demonskim šišmišima koji im dolaze u susret.

U trenutku naleta neprijatelja, Eddie svira kultni riff koji je dobio veliku pohvalu same Metallice. Na kraju sola gitariste protagonisti sa zadovoljstvom zaključuju kako je to bio najbolji metal-koncert u istoriji.

Čini se da se i fanovi serije Stranger Things slažu sa tom mišlju. Nakon što je epizoda objavljena 1. jula, Master of Puppets poharala je lestvicama slušanosti. Moramo se složiti i mi te priznati kako je scena zaista izgledala dramatično i senzacionalno te je i nas same podigla s fotelja. Ne sumnjamo kako će i očekivana peta sezona podići prašinu i oboriti rekorde gledanosti.

Foto: Instagram, YouTube

Učitati još
Zatvori