Ida Prester ima plan za 70. rođendan – nova pesma i spot su tu!
Ida Prester ima plan za 70. rođendan – nova pesma i spot su tu!

Ida Prester ima plan za 70. rođendan
– nova pesma i spot su tu!

Živimo u doba nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama, a stariji ljudi su u tom svetu terora mladosti zanemareni, nevidljivi. Pogotovo žene. Upravo vođena time, žena, majka i jedna od najuspešnijih regionalnih pop muzičarki, Ida Prester, i ovog puta novom pesmom / i spotom / progovara u ime svih. Tema? Starost. Tačnije – godine.

Dosledna sebi / i svom mikrokosmosu u kom očito lebde prave vrednosti i realne stvari / Ida Prester uvek pusti glas za sebe i one kojima je taj glas neophodan. Kakav je život u 70-im? Sumoran, jednoličan i bez poente? Idina nova pesma i spot – slute suprotno. U nastavku donosimo sve o novom spotu, kao i pesmu koju morate poslušati!

Ida Prester
Ida Prester

Starost je privilegija

Ako je sudeći prema novom spotu Ide Prester, život u 70-im je pun boja, vibrantan, poželjan, na trenutke čak i zarazan. To je za nju život – u svim godinama. I ovo nije prvi put da javno istupa i govori na temu godina i generalno položaja žena. Ona je taj ženski glas koja kroz igru, zabavu i umetnost, na kraju podvuče ono najvažnije.

„Htela sam pokazati kako divan i ispunjujuć može biti život u starijoj dobi. Starost nije sramota, već privilegija. Nadam se da će moj 70. rođendan izgledati kao onaj opisan u pesmi,“ kaže Ida.

Ida Prester
Ida Prester
Ida Prester
Ida Prester

We don’t give up, we step up

Snažnu poruku šalje tekstom i muzikom za pesmu „70“, koju je napisala sama, dok joj je u aranžmanu pomogao njen dugogodišnji saradnik Matej Koncan Kleemar. Ipak, ono što daje posebnu draž celoj priči jeste što u spotu glume isključivo dame 60+. „Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti“, istakla je Ida.

U ulogama je poznata manekenka Zvona Vučković, influencerka 50+ Jadranka Olivari Jirsak (Oliva Style), glumica Ksenija Marinković, glumac Borko Perić, zagrebačka street style ikona Đurđa Anotolović, dizajnerka enterijera Lila Jurić i brojne druge. Režiju spota potpisuje Hani Domazet, dok je Urh Pirc ovoga puta u ulozi snimatelja.

Tražila sam gospođe s iskrom u očima i pune životne strasti

Ida Prester

Ida Prester

Njen svet je igra

Kako su gotovo svi spotovi Ide Prester vizuelna igra, logično je bilo da će nastaviti u tom stilu. Ovoga puta dominantan je upliv retro estetike uz pokoji vintage momenat koji i ona sama rado nosi i živi. Genijalne kampanjske fotografije Marine Uzelac poručuju puno boja, sklop različitih printova i ono najvažnije dobru zabavu. A da zaista nikad nije kasno, te da je vreme relativan pojam, govori i činjenica da je Ida za potrebe spota prvi put pokrenula hulahop.

“Ja sam se zainatila da vrtim hulahop u spotu, da budem kao Grace Jones, koju i spominjem u pesmi. Ispostavilo se da je mnogo teže vrteti hulahop nego što sam mislila! Vežbala sam tri nedelje uzastopno kako bih uspela samo da ga pokrenem“, dodala je Iva.

Spot za pesmu „70“ i pesmu poslušajte u nastavku na njenom oficijelnom YouTube kanalu.

Ida Prester
Ida Prester

Foto: Marina Uzelac

Učitati još
Zatvori