Italijanska pop pevačica Elodie nastupila je na Sanremo festivalu s pesmom Due
Italijanska pop pevačica Elodie nastupila je na Sanremo festivalu s pesmom Due

Italijanska pop pevačica Elodie nastupila je
na Sanremo festivalu s pesmom Due

Nakon što smo u decembru prošle godine najavili izlazak novog albuma italijanske pop pevačice Elodie, sada možemo zvanično da predstavimo dugoočekivani album Ok. Respira koji je izašao 10. februara.

Osim toga, Elodie se pojavila na sceni muzičkog festivala Sanremo u takmičarskom delu s pesmom Due, koja se neposredno nakon prve večeri festivala uvrstila među najslušanijim u Italiji. Svakako, tu nije kraj iznenađenjima, jer nas već 20. februara očekuje dokumentarni serijal o njenom životu pod nazivom Sento ancora la vertigine.

@elodie

Novi album

Elodie poseduje sve karakteristike vrhunskih umetnika, izvanredan glas, moćnu harizmu i nepogrešiv osećaj za modu. U prilog ovim nepobitnim činjenicama govori i njen četvrti po redu album, Ok. Respira koji sa sobom donosi devet novi pesama i pravi vizuelno-umetnički spektakl u vidu fotografija i muzičkih spotova. Pesme na albumu većinski su rađene u elektro-pop maniru, i dosta podsećaju na muziku koja je bila popularna početkom devedesetih. Međutim, postoji i jedno odstupanje, a to je pesma Due, koja je snimljena u elegičnom i dosta smirenijem tonu u odnosu na ostale.

Pesma Due

Nova pesma Due govori o završenoj ljubavi i razočaranju koje ostaje da visi u vazduhu dugo nakon emotivnog sloma. Refren pesme Qui le cose sono due: lacrime mie, lacrime tue (Ovde postoje dve stvari: moje suze, tvoje suze), na prvo slušanje ostaje upamćen i navodi nas da pesmu bezbroj puta vratimo na repeat.

@elodie

Spot inspirisan radom umetnice Nan Goldin

Pesma Due praćena je i spotom koji podseća na kraći umetnički film. Muzički spot je nastao u režiji poznatog italijanskog modnog fotografa Giampaola Sgure. Modni fotograf je ideju za spot pronašao u seriji umetničkih fotografija The Ballad of Sexual Dependency, koje je u periodu između 70-ih i 80-ih godina zabeležila kultna američka fotografkinja Nan Goldin.

Ovaj autobiografski dokument Goldinova je predstavila 1985. godine u vidu slajdova koji su bili praćeni muzičkim sekvencama iz različitih žanrova. Godinu dana kasnije objavljena je istoimena knjiga koja sadrži 687 fotografija iz života autorke i predstavlja svet pun zavisnosti od različitih opijata, seksualnih aktivnosti i slobode koji je bio karakterističan za krug njenih prijatelja. Fotografije su snimljene u estetičnom ambijentu, a dominiraju tamne nijanse narandžaste, crvene i žute boje.

Spot za pesmu Due ostaje u potpunosti veran estetskom momentu koji je karakterističan za Nan Goldin, a rekreirani momenti mogu se primetiti i kroz odeću glavnih aktera, koja verno prikazuje period osamdesetih. Elodi i ostale aktere možemo videti u novoj kolekciji brenda H&M, a za stajling je bio zadužen stilista Lorenzo Posocco. Glavne uloge u spotu pored Elodie, imaju italijanski sineasta Michele Placido i njegov najmlađi sin Brenno Placido. Osim njih pojavljuje se i svojevrsna diva italijanske muzičke scene Ornella Vanoni.

Učešće na festivalu Sanremo

U Italiji se tradicionalno 73. put zaredom održava Festival italijanske kanconeSanremo, koji spaja različitu muziku u cilju izbora originalnog predstavnika za Eurosong. Među 28. učesnika ove godine našla se i Elodie, koja se u sklopu Sanrema takmičila, 2017. i 2020. godine. Pop zvezda je na scenu Aristona predstavila pesmu Due, koja se nalazi na aktuelnom albumu Ok. Respira, a kako će se kotirati na tabeli, ostaje nam da saznamo 11. februara, kada je zakazano finalno veče festivala.

Senzualna odeća kao imperativ snažne žene

Ok. Respira – je ono što svi pomislimo u sebi kad je Elodie Di Patrizi prisutna na sceni – jer ova devojka predstavlja otelovljenje autentične kraljice glamura. Za izgled pop zvezde tokom prve i treće večeri festivala pobrinuo se stilista Lorenzo Posocco, koji je za ovu priliku odlučio da prikaže smelu, zavodljivu i snažnu ličnost koja senzualnom odećom postavlja modni ultimatum i novi trend. Lorenzu je to i te kako pošlo za rukom jer se danima diskutuje o modnim momentima koji su se dogodili na Sanremu. Tokom prve večeri Elodie je nastupila u zavodljivom, providnom kombinezonu Valentino, koji je upotpunjen bundom od eko perja. Dodatnu dozu iznenađenja pružio je make-up izgled u izvedbi poznatog šminkera Mr. Daniela koji je fokus stavio na dramatičnom isticanju očiju pop zvezde pomoću vodootpornog ajlajnera, dok su puder i sjaj za usne bili u nešto smirenijem tonu.

@lorenzoposocco
@lorenzoposocco

Elodie x The Attico

Kako Elodie i Lorenzo Posocco važe za prave kameleone italijanske modne scene, te epitete  svakako su potvrdili i tokom treće takmičarske večeri u Sanremu. Lorenzo Posocco se i ovom prilikom odlučio za oštrinu crne boje, a uz njegovu viziju perfektno se uklopila haljina italijanske modne kuće The Attico, koju su namenski za Elodie dizajnirale Gilda Ambrosio i Giorgia Tordini.

The Attico crna haljina od tila koja seže do ispod kolena urađena je s brojnim providnim geometrijskim presecima koji su na haljini iscrtali ogromnu notu senzualnosti. Potpuno pripijena uz telo haljina je Elodie predstavila u femme fatale svetlu, i pokazala potpuno novu stranu seksepila. Uz haljinu su uklopljene lakovane cipele s kaišem oko članka i u formi trougla uvučenom potpeticom, koje se mogu naći pod nazivom Cheope u sklopu nove kolekcije brenda The Attico. Ceo look oplemenio je dijamantski set Tiffany & Co. u vidu choker ogrlice, naušnica, i narukvice. Za make-up izgled  ponovo je bio zadužen Mr. Daniel koji se odlučio za smokey eyes varijantu, a lice i vidljivi delovi tela poprimili su wet look, što je svakako doprinelo senzualnom utisku.

@theattico
@theattico
@mrdanielmakeup

Premijera dokumentarne serije i koncert

Nakon muzičkog festivala Sanremo, Elodie očekuje premijera dokumentarne serije Sento ancora la vertigine, koja stiže 20. februara na streaming platformu Prime Video. Dokumentarna serija sastoji se iz tri epizode koje će prikazati Elodie bez filtera. U fokusu radnje naći će se  momenti usko vezani za karijeru, koji se dešavaju izvan scene, a snimani su u periodu od februara 2021. do početka 2023. godine. Nakon ove premijere slede i pripreme za koncertnu turneju koja će započeti u dvorani Assago Forum nadomak Milana.

@elodie

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori