Crni Cerak i Đorđe Bibić Biba o soundtrack-u za film „Indigo kristal“
Crni Cerak i Đorđe Bibić Biba o soundtrack-u za film „Indigo kristal“

Crni Cerak i Đorđe Bibić Biba o soundtrack-u za film „Indigo kristal“

Nakon nedavnog intervjua sa direktorom fotografije i jednim od, skromno rečeno, najuticajnijih lokalnih vizuelnih umetnika današnjice, Vladimirom Milivojevićem, vama poznatijim kao Boogie, predstavljamo priču o novom muzičkom projektu, ujedno i soundtrack-u za film „Indigo kristal“. Produkciju potpisuje Crni Cerak, grupa mladića koji beskompromisno menjaju „klimu“ na domaćoj muzičkoj sceni, dok režiju potpisuje Luka Mihailović.

Podsećamo „Indigo kristal“ je debitantno filmsko ostvarenje reditelja Luke Mihailovića koje govori o tridesetogodišnjem povratniku iz zatvora koji gonjen samoubistvom najboljeg druga pokušava da spase njegovog mlađeg brata. Ovo je ujedno i prvi domaći savremeni crno-beli film inspirsan francuskim kultnim ostvarenjem „La Haine“.

O muzici i spotu za soundtrack filma  „Indigo kristal“ imali smo priliku da razgovaramo sa članom grupe Crni Cerak i jednim od „najledenijih“ rap izvođača današnjice Đorđem Bibićem Bibom, koji je ujedno i jedan od zaslužnih za tekst pesme. Osim njega, na tekstu je radio i Seksi, član grupe Crni Cerak, kao i glumac Pavle Mensur.

Journal 01: Koliko je za tebe bitno učešće na projektu kao što je film „Indigo kristal“?

Biba: Mogu da kažem da nam je ovaj projekat doneo mnogo. Pored toga što smo prvi put dobili priliku da se oprobamo u glumi, susreli smo se sa tim da radimo muziku koja je usko vezana za radnju filma, pa smo shodno tome morali da se ubacimo u likove i njihov pogled na svet, što nam nije bilo strano s obzirom na tematiku filma i na društvene probleme koje film obrađuje.

Journal 02: Šta je ono što je izražavaš kroz muziku i na koji način nastojiš da promeniš „klimu“ na našoj muzičkoj sceni, pogotovo projektima kao što je soundtrack za ovaj film?

Biba: Lično volim da muzikom prenesem svoja osećanja, iskustva i ono što me prati, kao i okruženje. Na našoj sceni mi se ne dopada prezastupljeni konzumerizam u pesmama bez neke konkretne poente i praćenje onoga što je u trendu.

Geng, geng, oko mene samo geng, geng
Šakali, hijene, narkomani i dileje
Nemi iseče ti prste, nema ko da drži fige
Il’ u cigle guraš prste ili pojedu te cigle
Moji dugo su u tome, čuj šta ti kažu zgrade
Aj nek neko snimi beef, ne bi palo im na pamet

Kako Biba kaže, u spotu za pesmu „UK DRILL“ imate priliku priliku da vidite (i čujete) kako izgleda realnost mladih u Srbiji bez dlake na jeziku, a oni su se potrduli da kroz ceo EP prenesu glasove njihovih generacija sa ulica Srbije, na njima svojstven načina.

Foto: Vladimir Milivojević Boogie, Boogiephotography

Učitati još
Zatvori