Barbra Streisand se vraća – muzička ikona najavila dva nova albuma i memoar
Barbra Streisand se vraća – muzička ikona najavila dva nova albuma i memoar

Barbra Streisand se vraća – muzička ikona najavila dva nova albuma i memoar

Barbra (Barbara) Streisand – virtuouz, glumica, producentkinja, pisac, ikona elegancije. Epitete možemo samo da nastavimo da ređamo, međutim fokus ćemo staviti na to šta nas od ove pevačke gromade uskoro očekuje. Naime, Barbra Streisand je najavila da će njena nova dva albuma izaći 27. oktobra ove godine.Evergreens: Celebrating Six Decades on Colombia Records i Yentl: Deluxe Edition su nazivi dva predstojeća albuma, u kojima će se nalaziti neke od njenih omiljenih numera, kao i jedna sasvim nova pesma. Dodatno, pevačica je najavila i izlazak memoara pod nazivom My name is Barbra za 7. novembar ove godine. A mi ne možemo biti srećniji.

Predstojeća dva albuma će biti nešto drugačija od prethodnih. Barbra je objasnila kako i Evergreens i Yentl u njenom srcu zauzimaju posebno mesto, kao i to da predstavljaju najlepše momente njene bogate karijere. Ideja da albumi zajedno izađu počiva upravo na toj zajedničkoj niti.

Evergreens

Album Evergreens sadrži čak 22 klasika iz šezdesetogodišnjeg perioda saradnje sa Colombia Records izdavačkom kućom, a koje je lično Streisand-ova odabrala. Ono što ovaj album čini posebnim i nadasve drugačijim od ostalih, jeste taj što trake na albumu nisu njene najuspešnije ili najpopularnije pesme, već su lično njeni favoriti. Album će takođe biti dostupan i u vinyl izdanju, u roze boji i ekskluzivno će se prodavati u Target-u. Ukoliko ste nestrpljivi, možete odmah poslušati Evergreen (Love Theme from A Star is Born) – 2023 Mix – koja je već dostupna na streaming platformama.

Yentl

Što se tiče Yentl albuma, on će predstavljati soundtrack istoimenog filma koji je Barbra napisala, producirala, režirala i u kojem je, povrh svega toga i glumila. Album čini originalan soundtrack iz filma, ali će takođe u kutiji biti i dodatni disk sa snimljenim demoima iz dnevne sobe u kojoj su Streisand-ova i kompozitor Michel Legrand zajedno stvarali sve te pesme. Legrand je 1983. godine dobio akademsko prizanje za najbolju adaptaciju za svoj rad na filmu Yentl. Inače i sam film je te godine zaista bio sjajna tačka Golden Globes-a, kada je pobedio u kategoriji Best Picture, a pored toga je i Barbra dobila Best Director priznanje. Zanimljivo je to da ovo prvo takvo priznanje koje je pripalo ženi.

Tokom slušanja albuma, imaćemo  priliku da čujemo ono što je za Barbru bilo od izuzretne emotivne važnosti za njenu karijeru. Jednostavnost emocija koju Sterisand-ova pruža u notama ovog albuma ostaviće vas nadahnutima. Uz to, ono zbog čega smo mi možda i najvise uzbuđeni jeste da ćemo imati priliku da 6. oktobra čujemo nikad ranije objavljen demo snimak njene popularne pesme – Papa can you hear me.

My name is Barbra

Barbra je debitovala na Broadway-u 1962. godine u mjuziklu I Can Get It for You Wholesale, gde je odmah osvojila, kako publiku, tako i muzičke kritičare svojim moćnim glasom i izvanrednom interpretacijom. Uloga u mjuziklu Funny Girl donela joj je Oskara za najbolju glavnu glumicu u istoimenom filmu, a njen nastup za pesmu People postao je njen zaštitni znak. Osvojila je mnogobrojne Grammy nagrade, kao i dva Oskara a njen muzički opus obuhvata širok raspon žanrova, uključujući pop, jazz, i Broadway balade. Njene pjesme poput The Way We Were, Woman in Love, i Evergreen ostaju neizbrisivi delovi u istoriji muzike.

A ako želite da saznate kako je gradila svoju uspešnu karijeru, to možete pročitati u njenom nadolazećem memoaru pod nazivom My name is Barbra, koji izlazi 7. novembra ove godine.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori