Journal kolumna: (PRE)LJUBA(V) u ringu Vol. 2
Journal kolumna: (PRE)LJUBA(V) u ringu Vol. 2

Journal kolumna: (PRE)LJUBA(V)
u ringu Vol. 2

(PRE)LJUBA(V) Vol. 2

Moje telo je hram, centrirana sam i povezana, moj um i telo su jedno, ja volim sebe.

Dok ovo izgovaram na kraju časa joge, na koji me je Ivona pod pretnjom dovukla, smeje mi se ceo svemir. Moje telo je hram boga Bahusa, a centrirana sam kao Yugo 55 iz 1988. Istežem se u položaju mačke, ujedno razmišljam da li je prošlo podne, pa da socijalno prihvatljivo popijemo po jednu mimozu… Setih se legendarne Joan Rivers koja je objasnila zašto ne trenira:„Da je Bog hteo da se valjam po podu, posuo bi ga dijamantima“. E, moja Joan – tačno plus pretačno! Uredno zamotavam prostirku u ćošak, mazim je diskretno i mislim se – videti se više nećemo. Dok ostale joga zaljubljenice, ispijaju vodu sa limunom i đumbirom, sok od pšenične trave (koji verujte mi ima ukus blata u koje se pre par dana popišala krava) ili neke svoje bućkuriše sa ašvagandom i čijom, ja uhvatih Ivonin pogled koji vapi za brzim bekstvom iz oaze mira i centriranosti.

Za ovo mi dođeš šampanjac u Mehuriću, ne čašu, nego flašu.

Ivona je u braku već 18 godina, ima dvoje već velike dece, kraljevski par, dečak i devojčica, suprug pomalo dosadan, ali stabilan tip, čak i dobar frajer… Stara lova, stara Dorćolska porodica, sve po knjizi i po maminim standardima. Družimo se više od dvadeset godina. Bile smo kraljice beogradskog noćnog života. Kasnije smo postale kraljice dečijih igraonica i časova kuvanja…
Da se vratim na Mehurić, to nam je safe zona. Palilulska pijaca, opravdano odemo u nabavku prokelja i paradajza, a na pijaci champagne bar – e, ko god da ga je smislio, zaslužuje Nobelovu nagradu od nas keva, koje potpuno legitimno sa dva cegera vitamina za naše najmilije, sabijemo flašu penušavog bez griže savesti.

Kada nas pozovu deca i pitaju gde smo ili nju suprug sledi kratak odgovor „Na pijaci“ i ne lažemo! I vuci siti i ovce na broju…
„Imam vremena za jedno brzinsko piće“, izgovara zajapurena, kao da se malo stidi.

Molim??? Pa nama je ta sreda kao nekada davno odlazak u „Zombi!“

Moram priznati da su nam srede u poslednjih nekoliko meseci mnogo puta otkazane, ali to sam pripisivala deci, čestim virusima i porodičnim obavezama.
Čekam objašnjenje, a ona kao da čeka da je neka tajna sila teleportuje van mog ispitivačkog pogleda… Ok, prepričaću vam potpuno istinitu priču, kao i obično.
Nema potrebe da bilo šta krije, ja sam u ovom slučaju bekap, pa da izvolim da prihvatim ulogu. Zaljubila se, ni manje ni više nego u sinovljevog trenera boksa. On ima 33 godine, živi blizu kluba, na Zvezdari… Sve je počelo kada je otišla sa njim nasamo da preuzme snimak nekog takmičenja na usb, pa je dobila pogrešan usb.

Ok Ivona, skrati brate nisam istražni sudija.

Pa, eto on je nju odavno „pikirao“. „Mislila sam – to svi rade, pa mogu i ja“, ispija već drugi šampanjac, „Nisam znala da mogu da doživim četiri orgazma za redom…“, ovo izgovara ozbiljnije nego da se obraća naciji u vezi sa gubitkom teritorije.„MI se volimo. Ja bih se sutra razvela, da on ima svoj stan“. Počinjem da se smejem, pitam je da li je svesna, da ima 45 godina, muža i dvoje dece? Ne, svakako ne želim da joj rušim sneška, ali četiri vezana orgazma nisu razlog za razvod, sve da mladi gospodin ima i vilu na Senjaku. Naravno, ja nju ne razumem, ma nju NIKO ne razume. Ona je potpuno zapostavljena u braku, prosto se podrazumeva, živi na pilot mode-u. Nije se ovo slučajno desilo, napokon je neko čuje i vidi.

„On mene gleda kao čudo, ljubi mi stopala, svaku tačku na telu, od ujutru mi piše svoje planove, on mene voli kao što me niko voleo nije…“

Molim se bogu da ovaj mentalni teror prestane, šta ja da kažem – pa ona i izgleda kao čudo! Genetika i moderna medicina su kod nje bile idealna kombinacija. Dva puta nedeljno u garsonjenri na Zvezdari u izmaglici strasti i požude naravno da ti ljubi stopala KOZO, piše ti pošto ne može da ti kaže šta se sve dešava tih ostalih pet dana, a želi te samo jer te nema… Ništa ne izgovaram, već klimam glavom kao one kuče u kolima što na svako uleganje auta neartikulisano pomeraju glavu… Božeee, koliko mrzim te igračke. Božeeee, koliko tek mrzim ljubavničko slepilo – been there done that.

Dragi moji u ovakvim situacijama, vežete pojas i molite se da u početničkoj vožnji niko ne nastrada. Sada mi je naravno jasna iznenadna joga na koju ide od pre nekoliko meseci i sva otkazana dnevna viđanja…

Ok, dakle sa mnom ideš na jogu, sa mnom si svake srede na pijaci? Stidljivo klima: „Da, a sledeći petak ti i ja idemo u Rovinj na spa vikend“. Ok, znači na instagram kačim slike koje mi ti pošalješ i sedim kod kuće? Jasno… Situacija je takva kakva je – ona ima, on ume, ja moram. Prijateljski je grlim, ljubim u obraz, rastajemo se sa obećanjem, da će mi javljati od sada svaki put kada „je sa mnom“. Ne volim da budem pokrivalice, ali tako su podeljene karte ovog puta. Sve sam to naučila od vas dragi muškarci – sve za prijatelje, zar ne?

Ovoj romansi sam dala velikodušno 12 meseci…

Scenario od kog sam strahovala je bio da muž biznismen u nekom momentu ranije stigne sa poslovnog puta i skonta da nevidljiva supruga stvarno nije tu. Da pozove na video poziv dok je sa mnom na spa vikendu, a ja ne mogu da se teleportujem. Vidi na listingu kartice neke sumnjive transakcije ili u najgorem slučaju uđe u njen mobilni i naleti na neke eksplicitne poruke. Devet meseci kasnije, desilo se ipak to, da su se četiri pretvorili u jedan, ne tako bombastičan vrhunac, da on nosi belečarape na crne patike, da ne zna da koristi štapiće za suši, od knjiga je pročitao „Orlovi rano lete“, a u zamislite poruci napisao da „SumLJa u njenu ljubav“. Naravno kada joj je u jednom hotelu zbog limita odbijena kartica, on nije imao dovoljno novca ni za hotelsku sobu… Mislim naravno, ona njega i dalje voli, drag je, lep je, ali gde joj je pamet bila… Pa isto gde i njemu Ivona ispod pupka, pa još malo niže!

Strast i slast – dve tako uzvišene reči, koje nas vinu u nebo, a potom uz najbolju saradnju anđela sa neba, ne bace na dno.
Ta Daaa! Ipak je biznis klasa lepša od golfa IV, a jastog ukusniji od kineske hrane u memljivoj iznajmljenoj sobi na Zvezdari… Njene reči ne moje, ja samo prepričavam.

Kao što u prethodnoj priči naglasih, postoje procentualno šanse da preljuba pređe na viši nivo, ali to u ovakvoj postavci takođe nije slučaj… Biće i toga – obećavam!
Za sada Ivona i ja sedimo i dalje sredom u Mehuriću, a od silne griže savesti seks u braku joj cveta.
Kao i uvek svako zlo, za neko dobro.
Čak ju je suprug zamolio da NIKADA ne odustane od joge…
Ha!

Do sledećeg čitanja,

Vaša J.

Foto: IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori