Twiggy: U radu je dokumentarni film o ikoničnom supermodelu iz 60ih
Twiggy: U radu je dokumentarni film o ikoničnom supermodelu iz 60ih

Twiggy: U radu je dokumentarni film o
ikoničnom supermodelu iz 60ih

Započeta je produkcija dugometražnog dokumentarnog filma o Britanskom supermodelu 60ih i kulturnoj ikon Twiggy. Istoimeni dokumentarac, režira britanska glumica i rediteljka Sadie Frost, a produkcija filma u Londonu otpočeta je zajedno sa Soho studijom, delom grupe Film Soho.

Twiggy će dati sveobuhvatan pogled na životnu priču ikoničnog supermodel, čije je pravo ime Lesley Lawson. Dokumentarac će sadržati intervjue sa Twiggy njenim suprugom Leighom Lawsonom, kao i komentare Paula McCartneya, Brooke Shields, Erin O’Connor, Lulu, Poppy Delavigne, Pattie Boyd i Zandra Rhodes.

Twiggy

Prvobitno nazvana Lesley Hornby, Twiggy je rođena je 1949. godine i postala je kulturna ikona zbog svog androgenog stila. Dokumentarac će pratiti karijeru i uspon do slave supermodela koji je postao sinonim za velike oči, duge trepavice i kratku kosu. Dokumentarac koristi sw za rekreaciju značajnih trenutaka iz supermodelovog života i karijere, gde će Twiggi glumiti samu sebe.

Četiri godine u svojoj manekenskoj karijeri, 1970. godine, povukla se da bi se bavila glumom i slavno rekla: „Ne možeš da budeš vešalica ceo život“. Glumila je u muzičkoj komediji The Boy Friend 1971. godine, koja joj je donela dve Golden Globe nagrade kao najbolja novajlija i najbolja glumica u mjuziklu/komediji.

Danas, sa 73 godine, Twiggi i dalje radi, i pojavljuje se u raznim kampanjama. U oktobru, zajedno sa supermodelom Kate Moss, Jourdan Dunn i Lily James, pojavila se u Charlotte Tilburry kampanji koja je nosila inspiraciju Studio 54.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori