Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić, glumac koji je osvojio region
Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić, glumac koji je osvojio region

Journal ekskluzivni intervju: Milan Marić,
glumac koji je osvojio region

Zaveo je ceo region kao Toma Zdravković, na magičnim Brijunima godinama se „odmara“ tako što igra predstavu svako veče pod zvezdama, voli i Zagreb i Sarajevo i Beograd, a i mi volimo njega. I u Besi, serijalu o krvnoj osveti, i kao Tomu, koji je na tren ujedinio prostor bivše YU, i kao jednog od najintrigantnijih mladih glumaca današnjice.

Ulovili smo ga na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala, a pitali smo ga letnja pitanja, porodična pitanja, i pitanja za savremenog frajera. On je Milan Marić.

Redakcije Journal Srbija i Journal Hrvatska udružile su svoje snage i napravile listu pitanja kako bismo svi bolje upoznali Milana:

Milan Marić
  • Jesi li na odmoru ovog leta s obzirom na to da je pozorišna scena na pauzi ili snimaš nešto?

Ovo leto sam odlučio da se dobro odmorim. Godina je bila poprilično turbulentna i nakupio mi se umor. Već par sezona nisam imao odmor, sve nešto po par dana, tako da sam dao sebi oduška i mesec dana nisam radio ništa. Glumio sam u predstavi na Brijunima i to je bilo jedino što sam radio. To je već četvrta sezona da glumim u predstavi Ko se boji Virginije Wolf u sklopu Teatra Ulysses i predstavlja mi veliko zadovoljstvo.

  • Jedno hipotetičko pitanje. Da se budiš sutra ujutru za posao, da li bi ti bilo draže da ideš da igraš Hotel 88, ili da odeš na snimajući dan serije Besa?

Hipotetički, voleo bih da se ujutru probudim i snimam Besu, a uveče bih igrao predstavu Hotel 88.

  • Kada bi mogao da biraš, koju istorijsku ličnost bi voleo da oživiš na velikom platnu?

Zanimljivo je da mi se u karijeri namestilo da više puta glumim istorijske ličnosti. Nekako se nametnulo kao da je to neki moj odabir, a zapravo su te neke uloge mene pronašle. Na primer, uloga ruskog pisca je naprosto meni došla, nisam išao na audiciju, uloga mi je ponuđena. Ima istorijskih ličnosti koje bih voleo da glumim, ali ne mogu da izdvojim samo jednu. Kada donosim odluke o tome koju ću ulogu igrati, više se vodim time raduje li me nešto unutar tog scenarija, vidim li neki prostor u kome mogu istraživati, zadirati u nepoznato i samog sebe testirati.

Milan Marić
  • Aktivno koristiš društvenu mrežu Twitter i voliš da je pravda zadovoljena. Je li to teži put za jednu javnu ličnost kada bira jasno i glasno da deli svoje stavove?

Ne razmišljam o tome na takav način. Jednostavno, mislim da kao javna ličnost imaš dodatnu odgovornost. Imaš neku vrstu publiciteta, a prema tome treba imati i neki odnos. S druge strane, puno stvari iz mene izlazi impulsivno, nemam nikakvu taktiku. Je li to lakši ili teži put, pojma nemam, ni o tome ne razmišljam. Da tako razmišljam, verovatno bih puno stvari radio drugačije i svoj karakter bih malo pripitomio, a to bi se onda verovatno odrazilo i na moje društvene mreže. Radim ono i onako kako mislim da je ispravno.

  • Aktuelna je tvoja saradnja sa svetskim brendom Boss na lokalnom nivou. Na koji način tumačiš njihov slogan BE YOUR OWN BOSS?

Ja sam na tu saradnju jako ponosan. Naime, oni su me podržali i to na najlepši mogući način kad sam zapravo bio nepoznat široj javnosti, i kroz celu tu našu saradnju su vrlo korektni. Njihova odela volim i nadam se da će se ta saradnja i nastaviti.

  • Da li je film Toma trenutak kada se Balkan ponovo ujedinio?

Voleo bih da je to tako lako, kao što bih voleo da to može da uradi samo jedan film, ali nisam siguran da jeste. Ovaj film je pokazao da je tako nešto moguće, i činjenica je da je film sam po sebi izazvao snažne emocije na području celog regiona. Reakcije su  bile vrlo lepe a to govori upravo o tome.

Koja pesma ti nije izlazila iz glave za vreme snimanja filma?

Svirajte noćas samo za nju.

Milan Marić
  • Tamara Dragičević ili Tamara Krcunović?

Obe su moje drage koleginice i sa obe sam uživao sarađivati.

  • Kako si smršao 20 kg za ulogu?

Ja sam se zapravo pre te uloge ugojio, pa sam se nekako ustvari vratio na svoju neku kilažu. Generalno imam veći problem s gojenjem, nego sa mršavljenjem tako da mi to i nije predstavljalo toliki problem koliko se čini.

Milan Marić
Sarajevo Film Festival
  • Omiljeni trenutak s ovogodišnjeg SFF?

Mnogo ih je bilo, ali kako sam ove godine član žirija, nekako najviše uživam u gledanju filmova.

  • Mesto koje najviše voliš u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu?

U Zagrebu volim restoran Vinodol, u Sarajevu Delikatesnu radnju, a Beograd je moj grad i tu je mnogo mesta koje volim.

  • Bjelogrlić kao reditelj vs. Bjelogrlić kao prijatelj?

Dragana volim i kao reditelja i kao prijatelja.

  • Top 5 all time favorite filmova?

JFK, Sve o mojoj majci, Dancers in the dark, Oslo, 31. AvgustIzgubljeni u prevodu, Persona, Život drugih, Roma, Velika lepota, itd. Zaista ih ima mnogo, neke sam sigurno i zaboravio.

  • Da li bi voleo da si glumio u jednom od tih filmova?

Naravno, voleo bih da sam u svim tim filmovima glumio. 🙂

Milan Marić
žiri Natjecateljskog programa "igrani film"
  • Nakon što se zatvori klapa ili spusti zavesa, ko je zapravo Milan i koji  ‘ritual’ koristi za vraćanja u realnost?

Nemam neki posebni ritual. Sigurno da su i predstave i snimanja ponekad i fizički i emotivno iscrpljujući, ali  zavisi od trenutka i od situacije. Ponekad odem s prijateljima na piće, ponekad se vozim po gradu na motoru, nema nekog pravila.

  • Postoji li neka pozorišna uloga o kojoj sanjaš još iz akademskih dana?

Ako bih morao izdvojiti jednu, onda uloga Raskoljnikova u Zločinu i kazni.

  • Kada bi dobio kartu u jednom smeru, kuda bi otišao?

Možda negde na more… Kako izabrati samo jedno mesto? Toliko je lepih mesta na svetu, a i to u jednom smeru mi se nekako ne sviđa.

Milan Marić SFF
Ekipa serije Pad
  • Koleginica iz regiona s kojom bi voleo deliti veliko filmsko platno ili pozorišnu scenu?

Mnogo ih je. S mnogima sam imao sreću saradjivati, ali teško mi je da izdvojim samo jednu.

  • Muškarci sve više vode računa o izgledu. Imaš li neki skincare ritual koji praktikuješ?

Imam, da. Ujutro se svakako umijem, a uveče istuširam.

 

Foto: SFF, PR, Instagram

                                                      Pitanja su postavljali: Vanja Pantin, Ljubomir Dorontić i redakcija Journal.hr

Učitati još
Zatvori