Otkrivamo vam sve o novoj sezoni serije The Crown
Otkrivamo vam sve o novoj sezoni serije The Crown

Otkrivamo vam sve o novoj sezoni
serije The Crown

Peta sezona serije The Crown još uvek nije stigla na male ekrane, a svi već bruje o šestoj! Razlog tome je što je Netflix  objavio ko su odabrani glumci koji će igrati uloge princa Williama i Kate Middleton u mlađim danima.

Uloga mladog princa poverena je čak dvojici glumaca: 16-godišnjem Rufus Kampi i 21-godišnjem Edu McVey-u. U ulozi Kate Middleton moći ćemo da vidimo Meg Bellamy, devojku koja se na otvoreni casting poziv prijavila bez prethodnog profesionalnog glumačkoga iskustva.

Kada ćemo moći da gledamo novu sezonu Krune?

Šesta sezona Krune ujedno će biti i poslednja, a u prvom planu će biti upravo početak ljubavne priče William-a i Kate. Ali, pre nego što se posvetimo početku ove mladalačke ljubavi red je da kraju privedemo ljubavnu priču koju smo mogli pratiti u poslednjoj prikazanoj sezoni. Reč je, naravno, o odnosu princeze Diane i princa Charles-a, jednoj od glavnih priča pete sezone serije The Crown, koja na Netflix stiže u novembru.

The crown
Nova sezona serije The crown

Veliki novitet – potpuno nova glumačka ekipa

Peta sezona serije The Crown predstaviće nam potpuno novu glumačku ekipu. U ulozi kraljice Elizabete II. imaćemo priliku videti Imeldu Staunton, dok će njenog supruga, princa Phillipa, igrati Jonathan Pryce. Uloga princeze Diana-e dodeljena je Elizabeth Debicki, a kao princa Charles-a imat gledaćemo Dominic West-a. Zanimljivo je kako će se glumčev sin, Senan West, u novim nastavcima pojaviti kao 11-godišnji princ William.

Nova sezona serije the crown

Šta nas očekuje u novim nastavcima serije The Crown?

Prema najavama, peta sezona će se baviti događajima koji su se na dvoru odvijali tokom 1990-ih. Tako će nova sezona britansku kraljevsku porodicu pratiti i kroz takozvanu kraljičinu annus horribilis. Reč je o 1992. godini, koja je bila ispunjena medijskim skandalima i u kojoj je troje od njeno četvero dece rešilo da se rastavi od svojih partnera.

Serija Kruna

Lady Di u fokusu

Nakon razvoda Charles-a i Diane, verovatno ćemo imati priliku da vidimo razvoj njenih veza sa hirurgom Hasnatom Khan-om i filmskim producentom Dodijem Al-Fayed-om, kao i njen zloglasni intervju za Panoramu. U legendarnom razgovoru za BBC, princeza je te 1995. godine priznala kako je u njenom braku bilo „pretesno“, aludirajući na dugogodišnju romansu svoga supruga sa Camilla-om Parker Bowles.

Takođe, fotografije sa snimanja su pokazale kako je u novu sezonu ubačen i trenutak u kojem je kreirana „osvetnička haljina“, odnosno prvojavno predstavljanje princeze koje je usledilo nakon što je objavljen sporni intervju.

Princeza Diana

Ostalo je otvoreno pitanje hoće li peta sezona prikazati i tragičnu smrt neprežaljene Lady Di. Ali, ako se vodimo podatkom kako je Debicki za istu ulogu angažovama i u šestoj sezoni, rasplet ove tragične priče mogao bi da se desi tek tada.

Tekst je preuzet sa Journal.hr

Foto: Profimedia, Unsplash

Učitati još
Zatvori