Odbrojavanje počinje: Stigao je trejler za poslednju sezonu serije „The Crown“
Odbrojavanje počinje: Stigao je trejler za poslednju sezonu serije „The Crown“

Odbrojavanje počinje: Stigao je trejler za poslednju sezonu serije „The Crown“

Dugoiščekivana šesta sezona nagrađivane serije The Crown je sve bliža. Premijera prvog dela zakazana je za 16. novembar, kada će biti emitovane prve četiri epizode. Nakon što je objavio promotivne postere koji su naišli na oduševljenje internet zajednice, Netflix je konačno podelio i prvi trejler za poslednju sezonu.

Još ranije je najavljeno da će šesta sezona ujedno biti i poslednja, pa će tako priča o britanskoj kraljevskoj porodici biti okončana smrću princeze Dajane. Nakon prve četiri epizode, uslediće mesec dana pauze, nakon čega će 14. decembra na Netflix stići i poslednjih pet epizoda. U prvom delu, biće prikazan razvoj odnosa između Dajane i Dodija Fayeda, nakon što se princeza razvela od princa Čarlsa, kao i događanja koja su se odigrala neposredno pred saobraćajnu nesreću u kojoj su par stradao.

Ovog puta nije bilo promena u glavnoj glumačkoj postavi. U ulozi kraljice Elizabete II i dalje je Imelda Staunton, dok princa Čarlsa i princezu Dajanu tumače Dominic West, odnosno Elizabeth Debicki. Njima će se u prvom delu šeste sezone pridružiti troje mladih glumaca – Rufus Kampa u ulozi princa Vilijama, dok će Fflyn Edwards tumačiti mladog princa Harija. U drugom delu zameniće ih Ed McVey i Luther Ford, kada će se pridružiti i mlada glumica Meg Bellamy u ulozi buduće princeze Kejt Midlton.

Serija The Crown premijerno je prikazana 2016. godine, a od tada je ostvarila globalnu popularnost, postavši jedna od najgledanijih Netflixovih projekata. Osim toga, zavredila je i pohvale kritike, te brojne nagrade, uključujući četiri Zlatna globusa, 15 BAFTA nominacija i ukupno 21 Emmy nagradu tokom prvih četiri sezona.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori