U novembru stiže peta sezona serije „The Crown“
U novembru stiže peta sezona serije „The Crown“

U novembru stiže peta sezona serije
„The Crown“

Na radost brojnih obožavatelja, peta sezona hvaljene serije Kruna na Netflix stiže u sredu, 9. novembra. Tim povodom objavljen je i trailer, dostupan u nastavku, koji je već po samom izlasku postao predmet kontroverze.

Naime, legendarna glumica Judi Dench je poznatu streaming mrežu optužila za senzacionalizam i neistinit prikaz priče o događanjima unutar engleske kraljevske porodice. U odbranu serije stao je Netflix, koji je u opis trejlera dodao opasku kako je ona ipak fikcionalni prikaz, iako je temeljen na stvarnim istorijskim događajima.

 Veliki novitet – potpuno nova glumačka ekipa

Peta sezona serije Kruna predstaviće nam potpuno novu glumačku ekipu. U ulozi kraljice Elizabete II. imaćemo priliku da vidimo Imeldu Staunton, dok će njenog supruga, princa Phillipa, igrati Jonathan Pryce.

Uloga princeze Diane dodeljena je Elizabeth Debicki, a kao princa Charlesa gledaćemo Dominica Westa. Zanimljivo je kako će se glumčev sin, Senan West, u novim nastavcima pojaviti kao 11-godišnji princ William.

Šta nas očekuje u novim nastavcima serije The Crown?

Prema najavama, peta sezona će se baviti događajima koji su se na dvoru odvijali tokom 1990-ih. Tako će nova sezona britansku kraljevsku porodicu pratiti i kroz takozvanu kraljičinu annus horribilis. Reč je o 1992. godini, koja je bila ispunjena medijskim skandalima, i u kojoj je troje od njeno četvoro dece rešilo da se rastavi od svojih partnera.

Lady Di u fokusu

Nakon razvoda Charles-a i Diane, verovatno ćemo imati priliku da vidimo razvoj njenih veza sa hirurgom Hasnatom Khan-om i filmskim producentom Dodijem Al-Fayed-om, kao i njen zloglasni intervju za Panoramu. U legendarnom razgovoru za BBC, princeza je te 1995. godine priznala kako je u njenom braku bilo „pretesno“, aludirajući na dugogodišnju romansu svoga supruga sa Camilla-om Parker Bowles.

Takođe, fotografije sa snimanja su pokazale kako je u novu sezonu ubačen i trenutak u kojem je kreirana „osvetnička haljina“, odnosno prvo javno pojavljivanje princeze koje je usledilo nakon što je objavljen sporni intervju.

Ostalo je otvoreno pitanje hoće li peta sezona prikazati i tragičnu smrt neprežaljene Lady Di. Ali, ako se vodimo podatkom kako je Debicki za istu ulogu angažovama i u šestoj sezoni, rasplet ove tragične priče mogao bi da se desi tek tada.

Tekst je preuzet sa Journal.hr

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori