Gwyneth Paltrow dobila slučaj: Još jedno holivudsko suđenje pretvoreno u rijaliti program
Gwyneth Paltrow dobila slučaj: Još jedno holivudsko suđenje pretvoreno u rijaliti program

Gwyneth Paltrow dobila slučaj: Još jedno holivudsko suđenje pretvoreno u rijaliti program

Holivudska suđenja nekako uvek počnu da naliče na kojekakav rijaliti program. Činjenice da su mnoga od njih emitovana uživo, sa poznatim licima u glavnim ulogama, ne pomaže da se takvog doživljaja oslobodimo. Tako posmatrano, može biti da njihovi akteri po prirodi preuzmu određenu ulogu kada se kamere uključe. U sećanju nam je još uvek prošlogodišnji slučaj, kada su se međusobno sudili Johnny Depp i Amber Heard. No, zbog prirode tog procesa, dramatizacija i trivijalizacija kojoj smo svedočili na društvenim mrežama mnogo je šire, problematičnije pitanje. Ovog puta, ipak, situacija je nešto bezazlenija. Uostalom, izgleda da je ni akteri nisu shvatili previše ozbiljno. Gwyneth Paltrow je za pobedu tražila – i dobila… 1 (slovima: jedan) dolar.

O čemu se uopšte radi?

Celokupan događaj naliči pomalo na epizodu serije The White Lotus. Počelo je slučajnim sudarom na ski stazi 2016. godine, kada se Gwyneth zaletela na Terrya Sandersona, koji je i podneo tužbu zbog incidenta. Glumica je zauzvrat tvrdila da je ona ta koja je pretrpela štetu tom priliku, te tražila novčanu nadoknadu od celog jednog dolara. Nakon sedam godina, dve stranke izašle su pred sudiju. Za jednu od scena dvaput smo proverili da li je procurela sekvenca treće sezone pomenute HBO serije, s obzirom da replika zvuči kao nešto što bi Mike White mogao da napiše. Na pitanje da li joj je incident naneo značaju finansijsku štetu, Gwyneth Paltrow odgovara: “Well, I lost half a day of skiing.” U jednoj drugoj drugoj sceni, pominje se čak i Taylor Swift, a pričalo se i autfitima za skijanje.

The New Yorker je opisao okončanu sudsku epizodu kao “najbolju glumačku izvedbu Gwyneth Paltrow poslednjih nekoliko godina”and we couldn’t agree more.

I za kraj, u pravom holivudskom epilogu, Gwyneth Paltrow prišla je svom protivniku i šapnula: „I wish you well„.

Aaaand, cut!

Case for the fashion police

Ono što bi modni fanatici trebalo da znaju, a što je takođe proisteklo iz celokupnog slučaja, jeste da nam potencijalno predstoji uspon courtcore-a. Core-ifikacija raznovrsnih fenomena, estetskih načela i – pravo rečeno, svega mogućeg – još jedan intrigantan fenomen kojem svedočimo ponajviše sa širenjem TikTok-ovskog diskursa. No, to bi bila (zanimljiva) tema za neku narednu priliku. Ono što sada treba da znate jeste da bi verovatno trebalo da zađete u sekciju sa formalnim komadima.

Foto: Instagram (@goop)

Učitati još
Zatvori