Emotivni i poučni dokumentarni filmovi o tri žene koji nam ovog meseca stižu na HBO Max
Emotivni i poučni dokumentarni filmovi o tri žene koji nam ovog meseca stižu na HBO Max

Emotivni i poučni dokumentarni filmovi o tri žene koji nam ovog meseca stižu na HBO Max

Succession zbog kog su se mnogi i preplatili na ovu platformu izlazi (samo) jednom nedeljno, o drugoj seriji prosto ne smemo ni da razmišljamo. Zbog toga smatramo je vreme da u pauzama od epizoda upotpunimo vreme svežim dokumentarnim ostvarenjima. Ovo su filmovi koje predlažemo da ispratite. Životi tri jedinstvene, snažne i talentovane žene promeniće način na koji ste do sada posmatrali svet.

LADY GUCCI: The story of Patrizia Reggiani

Bivša gospođa Gucci, Patrizia Reggiani, u dokumentarnom filmu Lady Gucci otkriva kako je teklo upoznavanje, zaljubljivanje i život sa velikim biznismenom i nekadašnjim direktorom modne kuće Gucci, Mauriziom Gucciem.

Maurizio je 27. marta 1995. godine ubijen od strane plaćenog ubice kojeg je angažovala sama Patrizia. Atentat se dogodio na stepenicama ispred njegove kancelarije. Njegova tada još formalna supruga je 1998. godine uhapšena i osuđena je na 18 godina zatvora. Patrizia je 2016. godine odslužila zatvorsku kaznu u zatvoru u Italiji. Javnom scenom tada, kružile su glasine kako je atentat izvršila iz ljubomore i želje za nasledstvom. No, njena autentična strana priče od sada je dostupna na HBO Max platformi. Ovo parče istorije sigurno će biti interesantno posebno onima koji su ljubitelji ove modne kuće, a verujemo i svima ostalima. Rad u modnoj industriji, porodične intrige, ljubav i smrt savršeno su sažeti u dokumentarac koji prati ličnu ispovest. Nekada najpoznatija žena u Italiji priča svoju stranu priče.

Love to love you, Donna Summer

Još jedan dokumentarni film, ovog puta o disko muzičkoj zvezdi koja je slavu stekla kako u zemljama Amerike tako i u čitavom svetu – Donna Summer. Njeni najpoznatiji hitovi, Hot Stuff, I Feel Love, Last Dance, Bad Girls, Love to Love You Baby, She Works Hard for the Money čine njenu večnu zaostavštinu. Dokumentarni film o čitavom njenom životu biće dostupan na platformi od 21. maja. Film će sadržati niz neobjavljenih video snimaka i fotografija iz privatne arhive, dok je ujedno upotpunjen zvucima njenih upečatljivih pesama. Dokumentarac je protkan jedinstvenim sećanjima i komentarima kolega, porodice i prijatelja. Njihove reči pružaju još dublji uvid u život ove talentovane, energične, voljene umetnice i disko zvezde. Avagardna ličnost Donnae Summer predočiće vam segmente jedne muzičke ere i približiti vam tadašnju svetsku scenu. Oni koji i dalje gaje strast prema njenoj muzici, moći će da uživaju u odličnom sadržaju. Reč je o možda najboljem dokumentarnom filmu koji je snimljen u skorije vreme.

Introducing, Selma Blair

Popularna američka glumica Selma Blair ima drugačiji karijerni put. Nakon što joj je dijagnostikovana multiplom skleroza, Selma svoju popularnost koristi u cilju isticanja važnosti na prevenciju ove bolesti dok na svojim društvenim mrežama deli bolna iskustva koja bolest donosi. Dok je još uvek bila zdrava, Selma je dobijala zavidan broj glumačkih uloga u velikim filmskim ostvarenjima. Legally Blonde, Hellboy, After, Cruel Intentions samo su neki od naslova u kojima je ostvarila značajne uloge. Dokumentarni film o njenoj borbi sa multiplom sklerozom već je dostupan na HBO Max platformi. Emotivna i potresna priča koja je predstavljena surovo i realno posebno naglašava jačinu ljudi koji zajedno sa Selmom dele nesrećnu sudbinu. Uz veliku promenu koja je postala deo njenog života, Selma je u dokumentarnom filmu predstavljena sa svim svojim usponima i padovima. Na vama je samo da se ohrabrite za poduhvat suočavanja sa ovakvim načinom života i njenom ličnom borbom.

Dokumentarni filmovi poput ovih koje smo izdvojili, definitivno će vam pružiti šire znanje na različite teme. Mentalna jačona žene ponovo je pronašla svoj put do šire javnosti, a ovi filmovi to definitivno mogu da potvrde.

Učitati još
Zatvori