Film Wesa Andersona ‘Asteroid City’ dobio je datum premijere
Film Wesa Andersona ‘Asteroid City’ dobio je datum premijere

Film Wesa Andersona ‘Asteroid
City’ dobio je datum premijere

Novi film Wesa Andersona, konačno je dobio datum premijere u bioskopima. Početak pikazivanja filma Asteroid City u bioskopima najavljen je za 16. jun 2023. godine. Gotovo je sigurno da će film otići na Filmski festival u Kanu, i to najverovatnije u takmičarskoj kategoriji.

Wes Anderson

Asteroid City (2023)

Asteroid City je nadolazeća američka romantična komedija-drama. Smeštena u 1955. godini u fiktivnom američkom putinjskom gradu, radnja prati Junior Stargazer konvenciju koja okuplja učenike i roditelje iz cele zemlje radi takmičenja, odmora irekreacije, komedije, drame, romanse i još mnogo toga.

Iako je radnja filma smeštena u pustinjskoj Americi, origanilni planovi za snimanje su bili zakazani za Rim. Snimanje se na kraju ipak održalo u Španji između avgusta i oktobra 2021. godine, gde je korišćeno nekoliko filmskih setova u Činčonu u Madridu, koji podsećaju na pustinjski pejzaž i lažnu železničku stanicu.

Redovna glumačka postava West Andersonovih filmova vraća se i za filmsko ostvarenje Asteroid City. Glumcima kao što su Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Tony Revolori, Tilda Swinton, Ed Norton, za svoj Wes Anderson debi pridružuju se Margot Robbie, Tom Hanks, Scarlett Johansson, Maya Hawke, Steve Carell, Bryan Cranston i još mnoga druga velika imena Holivuda.

Film se pojavljuje u bioskopima širom SAD-a 16. juna 2023. godine, dok njegovo globalno prikazivanja počinje 23. juna iste godine.

Margot Robbie
Tom Hanks

Foto. Profimedia

Učitati još
Zatvori