Fashion in frames: Sneakerheads na malim i velikim ekranima
Fashion in frames: Sneakerheads na malim i velikim ekranima

Fashion in frames: Sneakerheads na
malim i velikim ekranima

Još jedna hypebeast sreda je uveliko u toku, stoga današnji serijal Fashion in frames posvećujemo ultimativnim marketinškim potezima i plasiranju specifičnih modela patika kroz product placement u kultnim serijama i filmovima.

Onitsuka Tiger 

Onitsuka Tiger Mexico 66

Game of Death (1978.)

Jedan od prvih sneakerhead protagonista je upravo Bruce Lee koji se u filmu Game of Death pojavljuje u čuvenim Onitsuka Tiger Mexico 66 patikama i korespondirajućoj trenerci u žuto-crnom koloritu.

Onitsuka Tiger Tai Chi LE

Kill Bill: Vol. 1 (2003.)

Pronalazeći referencu u gorepomenutom filmu Game of Death, Tarantino, dobro osmišljenom kostimografijom u svom kinematografskom ostvarenju Kill Bill: Vol. 1, odaje počast Bruce Lee-ju oblačeći protagonistkinju Umu Thurman u prepoznatljivu žutu trenerku i Onitsuka Tiger Tai Chi LE patike.

Nike OG i Senorita Cortez

Charlie’s Angels (1976.)

Legendarna Farrah Fawsett u seriji Čarlijevi anđeli pojavljuje se u Senorita Cortez patikama. Nakon prikazivanja čuvene epizode, patike su bile rasprodate za samo 24h.

Forrest Gump (1994.)

Scena koja važi za neprevaziđen način plasiranja proizvoda jeste trenutak kada Tom Hanks u filmu Forest Gump raspakuje par Nike Cortez OG patika.

Nike Classic Cortez 

I Wanna Dance With Somebody (2022.)

Kada je Whitney Houston 1991. na Super Bowl-u pevala nacionalnu himnu, na iznenađenje svih, nosila je Le Coq Sportif komplet trenerku i Classic Cortez patike. Upravo ta scena postoji i u novom biografskom ostvarenju I Wanna Dance With Somebody posvećenom životnom delu jednom od najuticajnijih svetskih ženskih vokala.

Nike Classic Cortez Leather

Paid in Full (2002.)

Glavni akter ovog filmskog ostvarenja Mitch u prepoznatljivoj sceni pokazuje kako nakon nošenja briše svoje Nike Cortez patike. Osim što nam pokazuje kako da tretiramo omiljeni par obuće, ova scena jasno prikazuje značaj sneaker kulture kako u harlemskoj zajednici, tako i u celoj industriji zabave.

paid in full / giphy

The Wolf of Wall Street (2013.)

Leonarda DiCapria koji tumači glavnog lika u film u The Wolf of the Wall Street u nekoliko scena nosi Classic Cortez model. Međutim, najupečatljivija je svakako ona kada puzeći pokušava da uđe u svoj Lamborgini Countach.

Reebok

Reebok Pump Omni-Zone IV

Robin Hood: Men In Tights (1993)

Jedan od ranih radova Davea Chapellea i omiljena sceca kada zaustavlja sve da bi napumpao svoje Reebok Omni-Zone IV.

Time out! Sorry bad guys, but I am running out of air. Gotta get pumped.

Reebok Pump Vertical

Blue Chips (1994.)

Black Chips je obavezna filmska literatura za sve sneaker entuzijaste i košarkaške fanatike. Shaquille O’Neal i Penny Hardaway pojavljuju se u još jednom kultnom modelu Reebok Pump Vertical.

Photo credit. Instagram, Giphy, Nike, Reebok

Učitati još
Zatvori