EBINUM BROTHERS: Plesom do jakog emotivnog pripovedanja

EBINUM BROTHERS: Plesom do jakog
emotivnog pripovedanja

Plesni duo EBINUM BROTHERS koji čine braća blizanci rođeni u Nigeriji, a trenutno iz Velike Britanije, Victory i Marvel Ebinum, svojim senzitivnim plesom i ideologijom koja se krije iza performansa osvajaju svet.

Cilj njihovog plesa jeste isticanje važnosti rasnih, ekoloških i mentalnih problema kojima svedočimo. Po objavljivanju svakog jedinstvenog plesa, EBINUM BROTHERS u opisu svog videa ističu poruku koju bi želeli da prenesu. Ono što je svim porukama zajedničko jeste skretanje pažnje na to da ljubav, međusobna pripadnost, intimnost sa prirodom i drugim bićem moraju dovesti do značajnih promena. Njihova tela našla su izlaz iz potresnog života. Umetnički izraz je pobedio sve prepreke, te se njihova poruka danas daleko čuje.

Plesom do jakog emotivnog pripovedanja

Braća se plesom bave samostalno u poslednjih deset godina. Poreklom iz Nigerije u kojoj je pretežno zastupljen afro ples, njihovi pokreti sadrže spoj njihovih korena i modernog umetničkog izraza. Prvi koji je predstavio mlade umetnike bio je VOGUE. Nakon intervjua pod nazivom, Braća koja tugu i bes pretvaraju u ples, EBINUM BROTHERS postaju sve popularniji u plesnoj industriji. Koreografi širom sveta će nedugo zatim komentarisati ples dvojice mladića kao inovativan, potresan i duboko emotivan plesni spoj. Deset godina izolovanosti omogućilo je kreiranje plesnih pokreta kakve svet nije imao prilike da vidi.

Unikatni plesni duo, imao je priliku da se pojavi i u specifičnim kratkim igranim filmovima koji pripovedaju o otuđenosti, rasnoj pripadnosti, nasilju, problemima mentalnog zdravlja. Spektar njihovog delovanja je pored ruštvenih mreža sa vremenom sve širi, te i pojedina pozorišta u Britaniji neretko imaju tu čast da ih ugoste. Emotivni i potresni nastupi dovode do osećaja budnosti kada je reč o onome što žele da prenesu. Reklo bi se da je zbog toga je danas njihva prisutnost toliko tražena.

Inspiracija koja potiče iz surovog života

Njihova inspirativna životna priča pokazala je da umetnost pronađe svoj put bez obzira na edukaciju, mesto rođenja i nametnute društvene i ekonomske okolnosti. Bez i jednog časa plesa, EBINUM BROTHERS postali su prihvaćeni artisti. Snaga emocije koju pružaju obišla je čitav svet. Svoju prvu koreografiju osmislili su 2017. godine, snimili je 2018. i objavili na YouTube kanal 2019. Pored kratkometražnih filmova, imali su priliku da nastupaju na muzičkim koncertima, učestvuju u modnim editorijalima, a danas se plesom bave profesionalno. Eotivni nastupi prepoznatljivi su i traženi kako u Velikoj Britaniji gde trenutno rade i stvaraju, tako i u ostatku razvijenih zemalja. Svetska slava je trenutno u njihovim rukama, a poruka koju pokušavaju da prenesu se nije promenila bez obzira na slavu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori